Αυστριακά ΜΜΕ για Παναγία των Παρισίων: Θεέ μου!

«Κάηκε μεγάλο τμήμα του παρισινού συμβόλου»


ΚΟΣΜΟΣ
16:38
16/04/2019
Αυστριακά ΜΜΕ για Παναγία των Παρισίων: Θεέ μου!
1
loading

Τεράστια δημοσιότητα στην πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων δίνουν στο σύνολό τους στα σημερινά φύλλα τους οι αυστριακές εφημερίδες, με το θέμα και τις σχετικές φωτογραφίες να κυριαρχούν ή να καλύπτουν αποκλειστικά ολόκληρη την πρώτη σελίδα τους.

«Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες», είναι ο υπέρτιτλος της ολοσέλιδης φωτογραφίας στην πρώτη σελίδα της μεγαλύτερης κυκλοφορίας Kronen Zeitung, η οποία αφιερώνει τέσσερις εσωτερικές της σελίδες στο θέμα, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για πάνω από 14 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και για εργασίες ανακαίνισης που φαίνεται να προκάλεσαν την πυρκαγιά, ενώ παραθέτει μαρτυρίες Αυστριακών που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ανάλογη πρωτοσέλιδη παρουσίαση γίνεται από την εφημερίδα Österreich με τίτλο «Κόλαση φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων», ενώ το σχετικό δημοσίευμα καλύπτει δύο ολόκληρες εσωτερικές σελίδες, στις οποίες αναφέρεται σε υπότιτλους ότι καταστράφηκε ιστορία 800 και πλέον χρόνων, ότι ο ναός κτιζόταν επί 200 χρόνια και ότι απέτυχε η πυροσβεστική στο έργο της.

«Θεέ μου» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της πρωτοσέλιδης μεγάλης φωτογραφίας της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων στην εφημερίδα Kurier, η οποία, επισημαίνοντας ότι «Το Παρίσι θρηνεί», αφιερώνει επίσης δύο εσωτερικές της σελίδες, υπογραμμίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, πως καταστράφηκε μεγάλο τμήμα ενός από τα σημαντικότερα μνημεία στον κόσμο και πως η αιτία βρίσκεται μάλλον στις εργασίες ανακαίνισης του ναού.

Η εφημερίδα Der Standard υπογραμμίζοντας στον τίτλο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός της ότι «κάηκε μεγάλο τμήμα του παρισινού συμβόλου», έχει στο εσωτερικό της ολοσέλιδο σχετικό ρεπορτάζ.

«Φωτιά καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην εφημερίδα Die Presse, η οποία σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ αναφέρει ότι κάηκε μεγάλο μέρος του παγκόσμιας φήμης ναού στη γαλλική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι σώθηκε από την ολική καταστροφή το κεντρικό τμήμα του.

Για «Κόλαση στην Παναγία των Παρισίων» κάνει λόγο στον τίτλο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της η Wiener Zeitung, παραθέτοντας σε εσωτερική σελίδα μια περιγραφή των καταστροφικών γεγονότων όπως επίσης και μία σειρά αντιδράσεων και δηλώσεων, καθώς και στοιχείων για την ιστορία και σημασία του εμβληματικού ναού.

Τέλος, η εφημερίδα Heute, πέραν της πρωτοσέλιδης φωτογραφίας με τίτλο «Έτσι έζησα την κόλαση» (με τις μαρτυρίες μίας ιστορικού της Τέχνης από τη Βιέννη), παραθέτει σε δύο εσωτερικές της σελίδες, σειρά φωτογραφιών με τα σχετικά κείμενα που τις συνοδεύουν και αναφέρονται σε δηλώσεις-αντιδράσεις όπως του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και σε περιγραφές για την έκταση της καταστροφής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Το Μανωλιο ο μπηχτης

    Είναι κρίμα αυτό που συνέβη, αλλά πολλή κρίμα είναι που κανένα ανθροποειδες τέρας δεν συγκινείται με για ζωές και όχι τούβλα που χάνονται καθημερινά από ανθρώπινες αμέλειας, από ανθρώπινες παρεμβάσεις και εκγληματολογικες ενέργειες κατά τα άλλα οι κλεφταποδοχοι έτρεξαν να δώσουν πάνω από 300 εκ. για τα τούβλα, αυτός είναι ο ωραίος κόσμος που ζούμε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει