Το Αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο απήγγειλε την Παρασκευή κατηγορίες για διαφθορά κατά του πρώην δημάρχου της Νέας Ορλεάνης, Ρέι Νατζίν.

Ο 56χρονος Νατζίν ηγήθηκε της Νέας Ορλεάνης κατά τη διάρκεια του καταστροφικού τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος πλημμύρισε την πόλη τον Αύγουστο του 2005, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, με δεκάδες νεκρούς και δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος ζημιών.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κατά του πρώην δημάρχου απαγγέλθηκαν 21 κατηγορίες για δωροδοκία, απάτη, κατάθεση ψευδών φορολογικών δηλώσεων, ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία. Ο Νατζίν αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων

Ο πρώην δήμαρχος που διατέλεσε επικεφαλής της πόλης από το 2002 έως το 2010 κατηγορείται ότι από το 2004 δωροδοκήθηκε από εργολάβους και συμβούλους της πόλης. Στις μίζες που δέχτηκε ο Νατζίν περιλαμβάνονται μετρητά, ταξίδια, διάφορες άλλες υπηρεσίες, ακόμη και γρανίτης που χρησιμοποιήθηκε από την οικογενειακή του επιχείρηση.