Η Τουρκία περιμένει πληροφορίες από τη Γαλλία για τη δολοφονία στο Παρίσι των τριών ακτιβιστριών από το Κουρδιστάν, οι οποίες συνδέονταν με το ΡΚΚ, ένα γεγονός που δεν πρέπει να σκιάσει τις νέες σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την υπόθεση αυτή. Διεξάγονται επαφές ανάμεσα σε αξιωματούχους ασφαλείας των δυο χωρών», δήλωσε ο Σελτζούκ Ουνάλ.

«Ζητήσαμε από την αρχή από τις γαλλικές αρχές να μάς ενημερώσουν για την υπόθεση αυτή. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα για να ενημερωθούμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος παραδέχθηκε πάντως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως λόγω του απόρρητου της ανάκρισης.

Σε ερώτηση εάν η δολοφονία των τριών γυναικών που είχαν τουρκική υπηκοότητα απειλεί τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες αναθερμάνθηκαν μετά την εκλογή του Ολάντ στη γαλλική προεδρία, ο τούρκος εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. «Υπάρχει αμοιβαία βούληση για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη νέα γαλλική κυβέρνηση» τόνισε.

Ο τούρκος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η πιθανή επίσκεψη του Ολάντ στην Τουρκία εντός του 2013 δεν απειλείται και ότι γίνονται προετοιμασίες σε διπλωματικό επίπεδο για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη αυτή.