Ένοπλοι ισλαμιστές από το Μάλι ανέλαβαν την ευθύνη τόσο για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης στην Αλγερία, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Γάλλος πολίτης και τραυματίσθηκαν επτά άλλα άτομα, όσο και για την απαγωγή πέντε Ιαπώνων, που εργάζονταν σε μονάδα φυσικού αερίου, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πρόκειται για αντίποινα των ανταρτών που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης στο Μάλι, στην στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στη χώρα υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων.

Τις πληροφορίες για τον απολογισμό της επίθεσης εναντίον των εγκαταστάσεων της British Petroleum μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας, APS.

Εξάλλου, πηγή της ιαπωνικής εταιρίας τεχνικών έργων JGC Corp, επιβεβαίωσε ότι πέντε Ιάπωνες πολίτες απήχθησαν, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Η εταιρία JGC μετέχει στις εργασίες παραγωγής φυσικού αερίου στο Αϊν Αμένας, στο νότιο τμήμα της Αλγερίας.

«Είμαστε μέλη της Αλ Κάιντα και ήρθαμε από το Μαλί» δήλωσε ένοπλος ισλαμιστής αναλαμβάνοντας την ευθύνη τόσο για την επίθεση όσο και για τις απαγωγές με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.