Τα τουβλάκια LEGO στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Τι σχέση έχει το παιχνίδι με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία


ΚΟΣΜΟΣ
1:07
04/04/2019
Τα τουβλάκια LEGO στην υπηρεσία της εκπαίδευσης
1
loading

Τα τουβλάκια LEGO βρήκαν τη θέση τους στις αίθουσες του πανεπιστημίου Tianjin της βόρειας Κίνας, με στόχο την εμβάθυνση της γνώσης και της αντίληψης των φοιτητών και την ενίσχυση της δημιουργικής τους σκέψης. Το μάθημα LEGO, που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, απευθύνεται αρχικά στους φοιτητές στο Κολλέγιο Διοίκησης και Οικονομικών του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές διοχετεύουν τη δημιουργική τους σκέψη στα τουβλάκια LEGO. Για παράδειγμα, ένα μίνι αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί από πράσινα τουβλάκια αντιπροσωπεύει τα νέα ενεργειακά οχήματα, και μια κυρία που φορά ένα λαμπερό διαμάντι και οδηγεί το αυτοκίνητο σημαίνει ότι οι καταναλωτές στους οποίους στοχεύει το εμπορικό σήμα είναι ευκατάστατες γυναίκες. «Αποκτώ βαθύτερη αντίληψη χτίζοντας μοντέλα LEGO ενώ και το να μοιράζεσαι ιδέες με άλλους μπορεί να γεννήσει ακόμα περισσότερες ιδέες», η φοιτήτρια Τζιανγκ Τζισιάο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σι Γινγκτζίε, το μάθημα δεν είναι ένα απλό παιχνίδι με τουβλάκια αλλά ένα πολυεπίπεδο σύστημα μελέτης που ενσωματώνει τα LEGO και την πολυσύνθετη οργάνωση βασικών στοιχείων. «Είναι ενδιαφέρον για τους φοιτητές διότι μπορούν να ερευνήσουν το θέμα ενώ ‘παίζουν’. Το μάθημα μπορεί να καλλιεργήσει την καινοτόμα σκέψη των φοιτητών, την αυτοέκφραση, τις διαπροσωπικές δεξιότητες και την ομαδική εργασία», δήλωσε ο Σι.

Το μάθημα LEGO εισήχθη στο πανεπιστήμιο από τον Σι Λιανγκσίνγκ, τον πρύτανη της Σχολής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Σουανχουάι. Δήλωσε ότι το μάθημα θα εφαρμοστεί στο μέλλον στα μαθήματα πολιτικών επιστημών, μηχανολογίας και αρχιτεκτονικής. Εκτός από τους φοιτητές, πρόσβαση στο μάθημα έχουν δάσκαλοι, μαθητές σχολείων καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Η LEGO έχει γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην χώρα από τότε που μπήκε στην κινεζική αγορά εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Το 2018, στην εγχώρια αγορά καταγράφηκε υψηλή διψήφια αύξηση εσόδων καθώς ο δανέζικος κολοσσός παιχνιδιών επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε περισσότερες πόλεις καθώς και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Δεν θα τα εδινα ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑ !
  .........................................................
  Για ΔΟΥΛΕΨΕΙ το μυαλο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
  του δινουμε να "φαει" ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ !!!
  Τελος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει