Τη ζωή τους έχασαν στη Γαλλία τέσσερις φιλοξενούμενοι σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Λερμ, στα νοτιοδυτικά, πιθανόν εξαιτίας τροφικής δηλητηρίασης.

«Είκοσι δύο ένοικοι του οίκου ευγηρίας La Chêneraie στην Λερμ υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση το βράδυ της 31ης Μαρτίου μετά το δείπνο» αναφέρουν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους, στην οποία διευκρινίζουν ότι η κατάσταση 15 ανθρώπων χαρακτηρίζεται ακόμη «σχετικά επείγουσα».

Αυτή τη στιγμή «γίνονται έρευνες για να διευκρινιστεί από τι προκλήθηκε η πιθανολογούμενη τροφική δηλητηρίαση» στον οίκο ευγηρίας, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Τουλούζη, σύμφωνα με τις αρχές.

«Δείγματα από το δείπνο κατασχέθηκαν και συντηρούνται« για να χρησιμοποιηθούν σε αναλύσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS), η οποία άρχισε ήδη από χθες το βράδυ τις πρώτες έρευνες. «Υποψιαζόμαστε τροφική δηλητηρίαση επειδή οι ένοικοι ασθένησαν μετά το δείπνο. Οι αναλύσεις άρχισαν από σήμερα το πρωί» δήλωσε η αξιωματούχος του διαμερίσματος Μαρί-Πολ Ντεμιγκέλ στο δίκτυο BFMTV.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα συσταθεί κέντρο υποδοχής των οικογενειών των ηλικιωμένων που νόσησαν ενώ οργανώνεται και η παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής βοήθειας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο εν λόγω γηροκομείο, που λειτουργεί από το 2006, ζουν 82 άνθρωποι.