Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως τροφή, νερό και καταφύγιο μετά το φονικό πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Ιντάι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 686- 766, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ- από τον κυκλώνα, τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες.

Στη Μοζαμβίκη, ο κυκλώνας έφτασε στις 14 Μαρτίου, κοντά στην πόλη – λιμάνι Μπέιρα, με ισχυρούς ανέμους και βροχές. Δύο ποταμοί υπερχείλισαν «καταπίνοντας» ολόκληρα χωριά κι αφήνοντας πτώματα να επιπλέουν στα νερά τους.

Οι περισσότεροι νεκροί από τον κυκλώνα, 447, καταγράφηκαν στη Μοζαμβίκη, όπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στη Ζιμπάμπουε ο κυκλώνας έφτασε δύο ημέρες μετά, κόστισε 179 ανθρώπινες ζωές ενώ 329 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.  Οι τραυματίες έφτασαν τους 200. Σύμφωνα με την υπηρεσία Μετανάστευσης του ΟΗΕ, οι νεκροί είναι 259. Με αυτόν τον απολογισμό, τα θύματα φτάνουν συνολικά τα 766.

Στο Μαλάουι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κυκλώνα 60 άνθρωποι ενώ 672 τραυματίστηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.