Ο επικεφαλής του μετώπου Αλ Νόσρα Αμπού Μοχάμαντ Αλ Τζουλάνι κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα ότι θέλουν να «παρατείνουν» τις ημέρες του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία, σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Είναι σαφές για όλο τον κόσμο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η διεθνής κοινότητα θέλουν να παρατείνουν τις ημέρες αυτού του καθεστώτος, δίνοντας του χρόνο, με την αποστολή παρατηρητών και με διαπραγματεύσεις για εκεχειρίες», δήλωσε ο Αλ Τζουλάνι, η οργάνωση του οποίου τοποθετήθηκε πρόσφατα από την Ουάσιγκτον στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Η Αμερική εκφράζει την οργή και την αποτυχία της στην περιοχή εγγράφοντας το μέτωπο Αλ Νόσρα στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων για την βοήθεια που προσφέρει στο λαό αυτό», προσθέτει.

Δηλώνοντας ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε «λαϊκή οργή στους μουσουλμανικούς κύκλους», ο επικεφαλής του Αλ Νόσρα διαβεβαίωσε ότι αυτή η απόφαση προκάλεσε «καταδίκες (για την καταχώρηση αυτή) από περισσότερες από εκατό οργανώσεις, ιδρύματα και ομάδες».

Αρκετές φορές στην εικοσάλεπτη αυτή ηχογράφηση με τίτλο «πολίτες της Συρίας, θα θυσιάσουμε τις ψυχές μας για σας», ο Αλ Τζουλάνι δηλώνει ότι μόλις το καθεστώς της Δαμασκού ανατραπεί, η εξουσία θα πρέπει να επιστρέψει στους “μουτζαχεντίν”.

Απευθυνόμενος στους Σύρους τους διαβεβαιώνει: «Έχουμε δώσει το αίμα μας για να υπερασπιστούμε τη θρησκεία σας, τη γη και το αίμα σας, και θα συνεχίσουμε να θυσιαζόμαστε για να ξαναβρούν οι Σύροι την υπερηφάνεια και την ευημερία που τους πήραν».

«Προσέξτε, αγαπητοί αδελφοί μου, να μην εμποδίζετε τις ελπίδες και την εμπιστοσύνη που οι μουσουλμάνοι έχουν σε εμάς», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι «το αίμα που χύθηκε για να βγούμε από την καταπίεση του καθεστώτος Νουσάιρι (μειωτικός όρος για τους Αλαουίτες, τη μειονότητα από την οποία προέρχεται ο Άσαντ), δεν θα πρέπει να χαθεί στα σκοτάδια της Δύσης. Αυτός που σπέρνει πρέπει να μπορεί να δρέψει ο ίδιος τους καρπούς», τονίζει.

Αυτές οι δηλώσεις φαίνεται να έχουν γίνει πρόσφατα, καθώς ο Αλ Τζουλάνι αναφέρεται στην βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Αλ Νόσρα και είχε ως στόχο στις 12 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Εσωτερικών στη Δαμασκό, προκαλώντας τον τραυματισμό του υπουργού.