Ότι μέχρι στιγμής έχει παραδώσει στις οικογένειές τους, έξι σορούς από τα θύματα του μακελειού της Παρασκευής σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς, όμως προειδοποίησε ότι πολλά πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί επισήμως, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.

Οι Αρχές έχουν πραγματοποιήσει 50 νεκροψίες, όμως «μόνο 12 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί» επισήμως σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά. «Έξι από τα ταυτοποιημένα θύματα έχουν δοθεί στις οικογένειές τους», διευκρινίστηκε σχετικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η καθυστέρηση στην παράδοση των σορών αντιμετωπίζεται με δυσαρέσκεια από τις οικογένειες των θυμάτων, που ήθελαν να θάψουν τους νεκρούς τους μέσα σε 24 ώρες από την ώρα στην επίθεση στα τεμένη, όπως προβλέπεται βάσει των μουσουλμανικών εθίμων.

Η Αστυνομία, από την πλευρά της, επεσήμανε ότι «κατανοεί την ανυπομονησία των οικογενειών μπροστά στην καθυστέρηση που υπάρχει εξαιτίας της διαδικασίας ταυτοποίησης μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής».

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την επικοινωνία της με τις οικογένειες και να διασφαλίσει ότι ενημερώνονται επαρκώς για τα όσα γίνονται. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να δώσουμε τα θύματα στους συγγενείς τους», υπογράμμισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.