«Τα προσωποπαγή κόμματα δεν κάνουν καλό. Εμείς πάντως δεν έχουμε πρόβλημα, στο πρόγραμμά μας υπάρχει η οικονομική εξυγίανση του Μόντι, μαζί όμως με αναπτυξιακά μέτρα και την τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ο Μόντι φέρεται να είναι έτοιμος να εκφράσει την υποστήριξή του σε μια συμμαχία δυνάμεων του κέντρου, αν και δεν είναι σαφές ακόμα εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος πρωθυπουργός.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, ο Μπερσάνι ανέφερε: «Εμείς ήμασταν πάντα απόλυτα έντιμοι με τον Μάριο Μόντι, δεν περιμέναμε να βρεθούμε σε πολιτική αντιπαράθεση, αλλά δεν έχουμε καμία δυσκολία να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει συμφωνία συνεργασίας της κεντροαριστεράς του Μπερσάνι με τις κεντρώες δυνάμεις του Πιερφερντινάντο Καζίνι και του προέδρου της Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, που αναμένεται να υιοθετήσουν πλήρως το πολιτικό «μανιφέστο» του Μόντι.