Ελεύθερος, ύστερα από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική, αφέθηκε ο καρδιολόγος, που σκότωσε με 46 μαχαιριές τα δύο ανήλικα παιδιά του, τον 5χρονο Ολιβιέ και την 3χρονη Ανν Σοφί.

Ο Γκι Τυρκότ, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη του Καναδά το Φεβρουάριο του 2009, παρότι κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονίες πρώτου βαθμού, οι ένορκοι του αναγνώρισαν έλλειψη πρόθεσης, καθώς υποστήριξε ότι το χέρι του οπλίστηκε από τον άρρωστο ψυχισμό του. Έτσι, ο παιδοκτόνος απαλλάχθηκε από τη βασική κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα, ο Τυρκότ θα βρεθεί ελεύθερος με μόνο περιορισμό να εξετάζεται τακτικά από ειδικό για την ψυχική του κατάσταση. Επιπλέον, απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του Ιζαμπέλ Γκαστόν, επίσης γιατρό.

Η Γκαστόν, που τον είχε εγκαταλείψει λίγο πριν σκοτώσει τα παιδιά τους, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της με την απαλλαγή του Τυρκότ από το αποτρόπαιο διπλό φονικό και το εξιτήριό του από την ψυχιατρική κλινική. Έχοντας στο πλευρό της διάφορους κοινωνικούς φορείς, έχει ριχτεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης των κενών του δικαστικού συστήματος, προκειμένου να μην απαλλάσσονται οι ένοχοι φόνων, λόγω ψυχασθένειας.