Αποφυλακίστηκε ο Άντονι Γουέινερ που είχε κάνει άνω-κάτω το Κογκρέσο

Είχε καταδικαστεί για αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων σε ανήλικο κορίτσι


ΚΟΣΜΟΣ
13:17
18/02/2019
Αποφυλακίστηκε ο Άντονι Γουέινερ που είχε κάνει άνω-κάτω το Κογκρέσο
loading

Σε κέντρο κοινωνικής επανένταξης εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του ο Άντονι Γουέινερ, ο οποίος αποφυλακίστηκε από την ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ στην οποία κρατούταν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο σχετικά δικαστικά έγγραφα αρχείου.

Το πρώην μέλος του Κογκρέσου με το Δημοκρατικό Κόμμα από τη Νέα Υόρκη, είχε αρχικά καταδικαστεί το 2017, σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών για την αποστολή μηνυμάτων ή φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου σε ένα ανήλικο κορίτσι μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Ο Γουέινερ παρέμεινε για διάστημα 15 μηνών έγκλειστος σε ειδικό κέντρο (Federal Medical Center) του ομοσπονδιακού σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ στο Ντέβενς της Μασαχουσέτης, μέχρι την μεταγωγή του σε κέντρο κοινωνικής επανένταξης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής σελίδας για τις ομοσπονδιακές φυλακές (Federal Bureau of Prisons).

Σύμφωνα τη διοίκηση των ομοσπονδιακών φυλακών, τα κέντρα κοινωνικής αποκατάστασης έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν με τρόπο, ώστε να μειώνεται η πιθανότητα των κρατουμένων να υποτροπιάσουν σε προηγούμενες παραβατικές συμπεριφορές, ενώ παρέχουν την κατάλληλη βοήθεια στους φυλακισμένους που βρίσκονται κοντά στην αποφυλάκισή τους, για την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους.

Το CNN επικοινώνησε με το αναφερόμενο κέντρο στο Μπρούκλιν, όπου έχει μεταφερθεί ο Γουέινερ, αλλά το κέντρο αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Οκτώβριο έγινε γνωστό ότι ο Γουέινερ θα αποφυλακιστεί τρεις μήνες νωρίτερα από την αρχική ποινή της αποφυλάκισης του τον Αύγουστο του 2019, αφού έδειξε καλή διαγωγή στην διάρκεια της φυλάκισης του. Το πρώην μέλος του Κογκρέσου αναμένεται ότι θα αποφυλακιστεί στις 14 Μαΐου του 2019.

Πέρα από την επιβολή της ποινής φυλάκισης, ο Γουέινερ θα υπαχθεί σε καθεστώς εποπτείας για μία τριετία, ενώ είναι υποχρεωμένος να δηλώνεται ως άτομο παραβατικής σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Το CNN επικοινώνησε επίσης με τους δικηγόρους του πρώην μέλους του Κογκρέσου, προκειμένου να σχολιάσουν τις εξελίξεις, χωρίς να έχουν ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα.

Ο Γουέινερ παραιτήθηκε από το Κογκρέσο το 2011, μετά την παραδοχή της εμπλοκής του σε απρεπείς διαδικτυακές σχέσεις με αρκετές γυναίκες που γνώριζε στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα για επίθεση από χάκερς που είχε δήθεν δεχθεί ο λογαριασμός του στο Twitter με την δημοσίευση μιας άσεμνης φωτογραφίας που είχε αναρτηθεί κι ανήκε στον ίδιο.

Το 2013, ο Γουέινερ προσπάθησε να επιστρέψει στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, μέσω της καθόδου του ως υποψηφίου δημάρχου στη Νέα Υόρκη, αλλά η δημοσιοποίηση νέων αναφορών για την αποστολή από τον ίδιο φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου σε γυναίκες, ανέκοψε την προσπάθειά του. Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Η συμπεριφορά του αυτή συνεχίστηκε και στα χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να εκλεγεί στον δήμο της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του το 2017, για την αποστολή φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου σε ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο εξωθούσε σε απρεπή συμπεριφορά.

Ο Γουέινερ ήταν παντρεμένος με την Ούμα Αμπεντίν, η οποία ήταν αντιπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016, ενώ τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον Γουέινερ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει