Ένας άνδρας κάνοντας τζόκινγκ σε ένα μονοπάτι στο Κολοράντο κάλυπτε μία συνηθισμένη και σχεδόν καθημερινή ρουτίνα του. Ο 31χρονος Travis Kauffman πριν από λίγες ημέρες είχε πάει για τρέξιμο στο μονοπάτι Horsetooth Mountain Open Space όταν άκουσε έναν θόρυβο πίσω του.

Τότε ήταν που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα λιοντάρι το οποίο μάλιστα του επιτέθηκε. Το ζώο τον δάγκωσε στο πρόσωπο, όμως, ο άνδρας μπροστά στο φάσμα της επιβίωσης πάλεψε μαζί του και το σκότωσε πνίγοντάς το.

Μετά την επίθεση ο δρομέας νοσηλεύτηκε με σοβαρά τραύματα, ωστόσο ανάρρωσε μετά από περίπου δέκα μέρες νοσηλείας.

Ο Travis Kauffman μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτειά του περιγράφοντας πώς έγινε η επίθεση του λιονταριού και τι μεσολάβησε μέχρι να το πνίξει.

«Άκουσα το θρόισμα μερικών φύλλων. Σταμάτησα αμέσως και γύρισα να δω τι ήταν. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πάντα αναρωτιόμουν τι θα γινόταν εάν συναντούσα ένα απειλητικό ζώο, όπως μία αρκούδα, έναν αγριόγατο ή ένα κούγκαρ. Αυτήν τη φορά λοιπόν, ήταν ένα λιοντάρι», ανέφερε ο άνδρας. Τότε εξήγησε ότι αποφάσισε να αρχίσει να κουνάει τα χέρια του και να φωνάζει. Όμως, το αιλουροειδές δεν τρόμαξε, τον πλησίασε και του επιτέθηκε.

Το ζώο δάγκωσε τον άνδρα στο χέρι του και έπειτα «γαντζώθηκε» στην πλάτη του και άρχισε να τον δαγκώνει σε διάφορα σημεία του σώματός του. Τότε, ξεκίνησε η «πάλη», ενώ σε λίγα λεπτά άρχισαν να κυλιούνται σε μία πλαγιά του δάσους.

Όταν προσγειώθηκαν ο 31χρονος βρέθηκε πάνω από το άγριο ζώο και αφού ακινητοποίησε τα πόδια του άρχισε να το χτυπάει στο κεφάλι με μία πέτρα. Ωστόσο η μάχη ήταν πολύ έντονη. Τότε αποφάσισε να προσπαθήσει να το στραγγαλίσει και τα κατάφερε μετά από 10λεπτη πάλη με το ζώο.