Περισσότεροι από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας συγκρούσεων μεταξύ μερικών χιλιάδων διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας της Τυνησίας στη Σιλιάνα, μια πόλη στην ομώνυμη περιφέρεια, νοτιοδυτικά της Τύνιδας.

Πάνω από 150 άνθρωποι δέχθηκαν ιατρική φροντίδα για διάφορα τραύματα, δήλωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου της πόλης. Τέσσερις εξ αυτών μεταφέρθηκαν στην Τύνιδα, όμως δεν διευκρινίστηκε η φύση των τραυμάτων τους.

Πολλές μονάδες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στη Σιλιάνα, όπου χθες, οι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους της πόλης στήνοντας οδοφράγματα.

Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση 14 ανθρώπων που συνελήφθησαν στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν τον Απρίλιο του 2011, την απομάκρυνση του νομάρχη της Σιλιάνα, καθώς και τη λήψη έκτακτων μέτρων για να διασφαλιστεί η οικονομική ανάπτυξη αυτής της ιδιαίτερα φτωχής επαρχίας.

Νωρίς το απόγευμα, οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μεταξύ μιας ομάδας διαδηλωτών που πέταγαν πέτρες και των αστυνομικών, ενώ σύννεφα καπνού από τα δακρυγόνα ήταν ορατά στην πόλη.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά από την έδρα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σιλιάνα ζητώντας την απομάκρυνση του νομάρχη. Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν προειδοποιητικά πυρά και δακρυγόνα για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Παρόμοιες συγκρούσεις είχαν σημειωθεί και χθες Τρίτη.

Βίαια επεισόδια ξεσπούν συχνά στην Τυνησία μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών που πλήττονται από τη φτώχεια, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας όπου τα ποσοστά ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων, είναι ιδιαίτερα υψηλά.