Όταν οι στενοί φίλοι Ugonna Obuzor, Chiadika Biringa, Lloyd Toku καιTekena Elkanah έφυγαν από το πανεπιστήμιο τους στη Νιγηρία με προορισμό ένα γειτονικό χωριό για να πάρουν πίσω κάποια λεφτά που τους χρωστούσαν, κανείς δε φανταζόταν ότι διάβαιναν το δρόμο προς έναν φρικιαστικό θάνατο.

Κάτοικοι που τους είχαν στήσει ενέδρα τους κυνήγησαν με ξύλα στο δρόμο, τους έγδυσαν και τους χτύπησαν μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Στη συνέχεια τους έσυραν στη λάσπη, τους πέταξαν πέτρες στο κεφάλι και τοποθέτησαν γύρω από το κεφάλι τους λάστιχα τα οποία είχαν περιλούσει με πετρέλαιο. Τέλος κάποιος άναψε ένα σπίρτο… οδηγώντας τους στο θάνατο.

Το τι ακριβώς προκάλεσε το φρικτό αυτό σκηνικό δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διαδοθεί ότι οι φοιτητές πήγαιναν εκεί για να κλέψουν φορητούς υπολογιστές και κινητά.

Μάλιστα όπως λέγεται στο χωριό Aluu όπου και έγινε το περιστατικό είχαν σημειωθεί δεκάδες ένοπλες ληστείες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι σε επιφυλακή.

Αστυνομικοί προχώρησαν σε 19 συλλήψεις ενώ ο θάνατος των φοιτητών προκάλεσε βιαιοπραγίες και στην περιοχή όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο τους, καθώς φίλοι των νεαρών πυρπόλησαν αυτοκίνητα, καταστήματα και σπίτια.

Τη φρικτή αυτή μέθοδο βασανισμού κατέγραψαν κάποιοι με το κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια την ανέβασαν στο διαδίκτυο προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας όχι μόνο στη Νιγηρία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.