Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων, στην οποία οι βουλευτές θα κληθούν να εκφράσουν τη θέση τους επί σειράς τροπολογιών για το Brexit, η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι τόνισε ότι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θέλει να ξανανοίξει τη συμφωνία του «διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι προς το απόλυτο συμφέρον του να αποχωρήσει με συμφωνία, αλλά οφείλουμε να έχουμε μία συμφωνία που θα έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου και αυτό θα απαιτήσει ορισμένες τροποποιήσεις της συμφωνίας αποχώρησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί, ότι «νομικές τροποποιήσεις του backstop θα είναι αναγκαίες για να εξασφαλισθεί η υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό σημαίνει ότι θα ξανανοίξει (για διαπραγμάτευση) η συμφωνία αποχώρησης», εξήγησε, προσθέτοντας ότι παρά το ότι ο χρόνος περνά, η κυβέρνηση «παραμένει αποφασισμένη να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου», όπως προβλέπεται.

Σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση των Βρυξελλών, που έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το μήνυμα των ευρωπαίων ηγετών είναι σαφές, θέλουν την έξοδο με συμφωνία και κατανοούν ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. όπως και του Ηνωμένου Βασιλείου». Και πρόσθεσε σχετικά: «Μπορούμε να αναμένουμε ότι η πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με την ΕΕ εντός της ημέρας».

Η συμφωνία που υπέγραψε η Μέι με την Ε.Ε. για το Brexit απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.