Η Σούζαν Ράις, που πολλές φήμες μετά τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου τη θέλουν να διαδέχεται στην κεφαλή του ΥΠΕΞ τη Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως θα ήταν πολύ ευχαριστημένη να συνεχίσει να εργάζεται ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

«Λατρεύω τη δουλειά μου στα Ηνωμένα Έθνη. Πάντοτε μου άρεσε η δουλειά και θα την αγαπούσα πάντα, ιδιαίτερα στην ενεστώσα περίοδο. Θα ήμουν πάντοτε έτοιμη να υπηρετήσω τη χώρα μου, για όσο διάστημα θέλει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε η πρέσβειρα στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την εκλογή των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Πολλές είναι οι εικοτολογίες για τον πιθανό διάδοχο της Κλίντον στη θέση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι δύσκολο η Γερουσία να εγκρίνει τον διορισμό της Ράις στη θέση αυτή έπειτα από τις βιαστικές και λανθασμένες δηλώσεις της για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τόσο η Κλίντον, όσο και ο Ομπάμα, είχαν σπεύσει να υπερασπισθούν την Ράις μετά τον αρχικό χαρακτηρισμό της διαδήλωσης στη Βεγγάζη—που κατέληξε σε έφοδο, κατάληψη και τέλος στη δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή και τριών διπλωματικών υπαλλήλων—ως «αυθόρμητης» ενέργειας.