Ο Γάλλος πολυεκατομμυριούχος και γερουσιαστής της δεξιάς Σερζ Ντασό, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ομίλου αεροναυπηγικής, συνέδεσε την ομοφυλοφιλία με την «παρακμή» της αρχαίας Ελλάδας, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου από τη γαλλική κυβέρνηση.

«Θα αποκτήσουμε μια χώρα ομοφυλοφίλων. Και σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχει πλέον κανένας. Είναι ηλίθιο», δήλωσε ο 87χρονος Ντασό μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture.

«Δείτε στην ιστορία την Ελλάδα, αυτός (σ.σ. η ομοφυλοφιλία) ήταν ένας από τους λόγους της παρακμής της, την εποχή εκείνη», πρόσθεσε ο γερουσιαστής που είναι και ιδιοκτήτης της συντηρητικής εφημερίδας Le Figaro. «Πλήρης παρακμή, φυσικά. Αυτό είναι το τέλος της οικογένειας, το τέλος της ανάπτυξης των παιδιών, το τέλος της εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν τεράστιο κίνδυνο για το σύνολο του έθνους», κατέληξε.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ντασό, ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Νταβίντ Ασουλίν χαρακτήρισε «επαίσχυντα» τα λεγόμενά του, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήταν μια από τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.