H οικογένεια Henson επέστρεψε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στο σπίτι από διακοπές, αλλά προς μεγάλη τους έκπληξη τα μέλη της διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να μπουν.

Τότε εμφανίστηκε στην πόρτα ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι, ο οποίος είχε φροντίσει να αλλάξει τις κλειδαριές, και τους ζήτησε να φύγουν από το σπίτι τους! Το περιστατικό συνέβη στην Κομητεία Κομπ της Τζόρτζια.

«Μας είπε πως το σπίτι τώρα ήταν δικό του», δήλωσε χαρακτηριστικά η Janice Henson στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και όταν οι αξιωματικοί έσπευσαν στο σημείο, ο καταληψίας ενημέρωσε πως έχει μαζί του όπλο και πως θα πυροβολήσει όποιον επιχειρήσει να μπει στο σπίτι του. Επί πέντε ώρες αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί, κάτι που τελικά κατάφεραν.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο καταληψίας ονομάζεται Nathaniel Jacob Nuckols και είναι 26 ετών. Όσο κι αν έψαξαν πάντως δεν βρήκαν το όπλο που ισχυριζόταν πως είχε μαζί του.

Ο καταληψίας συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διάρρηξη και τρομοκρατικές απειλές. Οδηγήθηκε στη φυλακή με την εγγύηση να έχει οριστεί στα 33.220 δολάρια.

Όπως ανέφερε η οικογένεια, ο Nuckols είχε προλάβει να μεταφέρει πράγματά του στο σπίτι, είχε μετακινήσει κάποια υπάρχοντά τους, ενώ είχε εξαφανίσει ό,τι φαγώσιμο υπήρχε.

«Μας είχε αφήσει μάλιστα και σημειώματα που μας ευχαριστούσε για το κλειδί και για το γεγονός ότι τον αφήνουμε να ζει εδώ και μας ενημέρωνε πως τώρα το σπίτι ήταν δικό του. Είχε μετακινήσει όλες τις κορνίζες και είχε αδειάσει τα συρτάρια. Έκανε το σπίτι μας, δικό του», δήλωσε στο Channel 2 η Janice Henson.