Τι μπορεί να βρει κανείς μέσα σε μια συσκευασία πέραν του προϊόντος; Από τίποτα μέχρι και κάτι τρομακτικό. Όπως συνέβη στην περίπτωση του Barry Downes, από το Πάντινγκτον του Βόρειου Λονδίνου.

Ο εν λόγω άνδρας αγόρασε στις 28 Δεκεμβρίου έναν ηλεκτρικό βραστήρα τον οποίο βρήκε σε προσφορά. Επέστρεψε σπίτι του, τον έβγαλε από το κουτί του και τον δοκίμασε να δει αν δουλεύει. «Αφού είδα ότι λειτουργούσε σωστά, έφτιαξα να πιω τσάι. Όταν επέστρεψα στην κουζίνα παρατήρησα κάτι στο πάτωμα. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήταν και έτσι το έπιασα για να το βάλω στον κάδο απορριμμάτων, τότε όμως άρχισε να κουνιέται και διαπίστωσα πως ήταν φίδι».

Παρά τον αρχικό του φόβο πήρε ένα καπάκι από κατσαρόλα, το παγίδευσε και εν συνεχεία κάλεσε τον οργανισμό για την προστασία των ζώων (RSPCA).

«Πρέπει να σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι στο κουτί του βραστήρα υπήρχε ένα φίδι. Μου εξήγησε πως έχει κάποια προβλήματα με την όρασή του και έτσι όταν το αντίκρισε για πρώτη φορά νόμιζε πως ήταν σπάγκος ή τμήμα της πλαστικής συσκευασίας», δήλωσε η Ella Davies της RSPCA, που πήγε σπίτι του για να το περισυλλέξει. «Μόνο όταν το σήκωσε αντιλήφθηκε πως ήταν ζωντανό. Είπε πως του αρέσουν τα φίδια, αλλά ήθελε να το περιορίσει γιατί δεν ήταν βέβαιος για το είδος του».

Όσο για το πώς βρέθηκε το φίδι στη συσκευασία του βραστήρα, δεν έχει ξεκαθαριστεί.

«Ο Barry πιστεύει πως το φίδι μπορεί να ταξίδεψε από την Κίνα, που αποτελεί τη χώρα προέλευσης του βραστήρα, εγώ όμως υποψιάζομαι ότι τρύπωσε στο κουτί σε αποθήκη κάπου στην Αγγλία. Τα καλαμποκόφιδα έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στο να δραπετεύουν, υποψιάζομαι λοιπόν πως αυτό εδώ το μικρό το έσκασε από κάποιο χώρο στον οποίο ζουν ζώα», κατέληξε η Davies.