Μια τρομακτική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στη Ρωσία, με πρωταγωνίστρια μια 63χρονη γυναίκα η οποία σκότωσε και εν συνεχεία τεμάχισε τον 42χρονο γιο της που την κακοποιούσε.

Η Lyudmila R., λογίστρια στο επάγγελμα, κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, αλλά δεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση καθώς οι δικαστές εντόπισαν ελαφρυντικά αποδεχόμενοι τους ισχυρισμούς της ότι ο γιος της είχε μετατρέψει τη ζωή της σε κόλαση.

Πριν φτάσει στο ειδεχθές έγκλημα είχε επανειλημμένως ζητήσει τη βοήθεια των αρχών καθώς φοβόταν για τη ζωή της. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, που ο 42χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης αποπειράθηκε να τη βιάσει νομίζοντας πως ήταν η γυναίκα του.

Η 63χρονη συνελήφθη στο Χαμπάροφσκ την ώρα που μετέφερε ύποπτες σακούλες σκουπιδιών σε ταξί που είχε καλέσει. Οι γείτονες είχαν ενημερώσει την αστυνομία καθώς από το διαμέρισμά της αναδυόταν μια άσχημη μυρωδιά «σαν να υπήρχε πτώμα», όπως ανέφεραν.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι για να ελέγξουν τις καταγγελίες, η 63χρονη τους είπε πως οι σακούλες απορριμάτων περιείχαν «χαλασμένο κρέας αρκούδας» που της είχε φέρει ο γιος της.

Ψάχνοντας στις σακούλες όμως ήρθαν αντιμέτωποι με μακάβρια ευρήματα καθώς μέσα σε αυτές υπήρχαν ανθρώπινα μέλη.

«Για περίπου τρεις ώρες μας έλεγε την ιστορία για το κρέας αρκούδας», ανέφερε αστυνομικός σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. «Μετά όμως συνειδητοποίησε ότι αυτά που μας έλεγε ήταν ανοησίες και είπε την αλήθεια».

Η 63χρονη άρχισε να εξιστορεί στους αξιωματικούς το πώς έφτασε στο σημείο να διαπράξει το ανατριχιαστικό έγκλημα.

Όταν η νύφη της έδιωξε τον γιο της από το σπίτι της, εκείνος μετακόμισε στο διαμέρισμά της. Και από τότε, όπως είπε, «ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή της» καθώς ο 42χρονος άρχισε να γίνεται βίαιος και «τυραννικός». Μέχρι που μια μέρα του Αυγούστου, όταν της επιτέθηκε και την κακοποίησε, εκείνη θόλωσε.

Πήρε ένα τηγάνι από την κουζίνα και τον χτύπησε στο κεφάλι. Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που ο 42χρονος πέθανε ακαριαία. Έμεινε για μια ολόκληρη μέρα σωριασμένος στο πάτωμα πριν τον τεμαχίσει.

«Ήξερα πως έπρεπε να ξεφορτωθώ με κάποιο τρόπο το σώμα και φοβόμουν να καλέσω την αστυνομία», είπε.

Μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ περιέγραψε λεπτομερώς το πώς ακριβώς διαμέλισε σε περισσότερα από 70 κομμάτια το άψυχο κορμί του γιου της χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό πριόνι. «Ήταν σαν να μη λειτουργούσε το μυαλό μου. Λειτουργούσα σαν να ήμουν ρομπότ. Αγόρασα ένα ηλεκτρικό πριόνι γιατί τα χέρια μου πονούσαν και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω μαχαίρι. Κάλυψα το πάτωμα με πλαστικό και μετά του έκοψα τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι. Τον ξεκοίλιασα, έκοψα το πέος του και του αφαίρεσα τα εσωτερικά όργανα».

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είπε πως πέταξε τα γεννητικά του όργανα και τα εντόσθια στον κάδο απορριμμάτων.

Συνεχίζοντας την ανατριχιαστική περιγραφή της ανέφερε: «Έπρεπε να αφαιρέσω τους μύες από τα οστά, τοποθετώντας προσεκτικά τα κομμένα κομμάτια σε πλαστικό κουβά, δοχείο και μια λεκάνη. Στη συνέχεια τοποθέτησα το κάθε μέλος σε πλαστικές σακούλες και τις έδεσα σφιχτά. Το κεφάλι, τα πόδια, τα χέρια και τον κορμό τα έβαλα ξεχωριστά».

«Το μυαλό μου ήταν θολωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης. Ούτε δάκρυ δεν έσταξε από τα μάτια μου την ώρα που τα έκανα όλα αυτά», πρόσθεσε.

Τεμαχίζοντας τον γιο της χτύπησε το χέρι της με το ηλεκτρικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο, όπου έμεινε για μια εβδομάδα. Θα καθόταν περισσότερο αλλά έλαβε ένα τηλεφώνημα από γείτονες που της είπαν πως μια άσχημη οσμή έρχεται από το διαμέρισμά της. Έτσι λοιπόν πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι ώστε να εξαφανίσει τις σακούλες με τον διαμελισμένο γιο της και να καθαρίσει.

«Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και κοιτάζοντας σε μια από τις σακούλες είδαν κομμένα πόδια και χέρια. Αυτό ήταν», είπε.

Την πρώτη εβδομάδα του 2019 η Lyudmila R. κρίθηκε ένοχη για το φόνο του γιου της όντας σε κατάσταση «ακραίας συναισθηματικής διαταραχής», σύμφωνα με τους δικαστές. Για τον λόγο αυτό δεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση, αλλά της απαγορεύτηκε για τους επόμενους 23 μήνες να φύγει από την πόλη καθώς επίσης και να κυκλοφορεί τα βράδια, ενώ δεν μπορεί να αλλάξει κατοικία χωρίς άδεια.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχαμε τέτοια υπόθεση τα τελευταία 15 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.