Βγήκαν ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις για το μεγάλο δημοψήφισμα που διενεργείται τώρα στη γείτονα χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα τηλεοπτικά δίκτυα περίπου το 60% των Τούρκων ψηφοφόρων είπε «ναι» στην αναθεώρηση του Συντάγματος που προτείνεται από την ισλαμική-συντηρητική κυβέρνηση και είχε ως στόχο κυρίως να περιορίσει τις εξουσίες της δικαστικής ιεραρχίας.

Η τουρκική εταιρεία δημοσκοπήσεων A&G προβλέπει υπεροχή του «ναι» με 57,8% όπως μεταδόθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα θα είναι της τάξης του 77,5%. Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV αναφέρει επίσης ότι με καταμετρημένο του 70 % των ψήφων, το «ναι» συγκεντρώνει 60,5%. Εάν επαληθευθούν τα ποσοστά αυτά, θα πρόκειται για μεγάλη νίκη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επειδή συνήθως όλο και κάτι περίεργο συμβαίνει, έτσι και σε αυτή τη διαδικασία έτυχε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας να μην μπορέσει να ψηφίσει σήμερα στο δημοψήφισμα, επειδή προέκυψε ένα μπέρδεμα σχετικά με το που θα έπρεπε να ψηφίσει όπως δήλωσε σήμερα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πολέμιος των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, αγνοούσε τις αλλαγές που έγιναν από το Ανώτατο Εκλογοδικείο για την αλλαγή των κανονισμών της ψηφοφορίας για τα μέλη του κοινοβουλίου, που τα περιορίζει να ψηφίζουν στην περιοχή όπου εκλέγονται.

Στη φωτογραφία ο Κενάν Εβρέν που εξελέγη με εκλογές, ως Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1982.