Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί σήμερα στο Νιου Τζέρσεϊ, μία από τις περισσότερο πληγείσες πολιτείες των ανατολικών ΗΠΑ από το πέρασμα του Σάντι, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Αύριο το απόγευμα, ο πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Νιου Τζέρσεϊ όπου θα συναντήσει τον κυβερνήτη (Κρις) Κρίστι για να επιθεωρήσει τις ζημιές από τον τυφώνα, να μιλήσει με τους κατοίκους (…) και να ευχαριστήσει τα μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, οι οποίοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρόεδρος Ομπάμα είχε μεταβεί στην έδρα του Ερυθρού Σταυρού στην Ουάσινγκτον όπου είχε υπογραμμίσει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, καθώς «ο τυφώνας δεν έχει ακόμη τελειώσει».

«Εξακολουθεί να κινείται βόρεια», σημείωσε. «Υπάρχουν ακόμη κοινότητες που μπορεί να επηρεαστούν. Επομένως θέλω να δώσω έμφαση στο γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμύρων, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος να πέσουν οι γραμμές ηλεκτροδότησης, κίνδυνοι για πολύ δυνατούς ανέμους», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε εξάλλου ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας.