Η κυπριακή αστυνομία χρησιμοποίησε πράκτορά της στην επιχείρηση σύλληψης χθες ενός εκ των υπόπτων της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, δήλωσε ο αρχηγός αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον Παπαγεωργίου η Αστυνομία είχε από καιρό πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη δολοφονία και κατέστρωσε ειδικό σχέδιο για την αποτροπή της.

Η απόπειρα θα γινόταν με αντιαρματικό εκτοξευτή τύπου Low, ο οποίος , σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, φαίνεται να είναι τουρκικής προέλευσης.

Η αστυνομία, ανέφερε ο Παπαγεωργίου, είχε εντοπίσει τον γεμάτο εκτοξευτή και τον είχε αντικαταστήσει με έναν πανομοιότυπο και άδειο, και ανέμενε τη στιγμή που θα γινόταν κίνηση για χρησιμοποίησή του, ώστε να επέμβει και να συλλάβει τον ύποπτο.

Ο Παπαγεωργίου είπε πως ο ύποπτος συνεννοήθηκε με πράκτορα, ο οποίος συνεργάζεται με την Αστυνομία, για να παραλάβει τον αντιαρματικό εκτοξευτή και κατά τη στιγμή της παραλαβής έγινε η σύλληψη του. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ακόμη δύο ύποπτα πρόσωπα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι εγκέφαλος της υπόθεσης είναι ένα πρόσωπο το οποίο εκτίει ποινή φυλάκισης εκτός των φυλακών. Σε σχετική ερώτηση, αν πρόκειται για γνωστό ισοβίτη, απάντησε αρνητικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες ότι στόχος των υπόπτων ήταν επίσης ο αναπληρωτής διευθυντή των κεντρικών φυλακών καθώς και ο ίδιος, ο Μ. Παπαγεωργίου είπε πως το δικό του δεν συμπεριλαμβανόταν, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει η αστυνομία, αλλά απέφυγε να κάνει σχόλιο για τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών.