Αιφνιδιαστική απόσυρση ενός από τα φαβορί για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

Μεγαλώνουν, πλέον, οι πιθανότητες για τον γαμπρό του Τραμπ που παραμένει στην κούρσα


ΚΟΣΜΟΣ
3:25
15/12/2018
Αιφνιδιαστική απόσυρση ενός από τα φαβορί για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου
loading

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, ο οποίος περιλαμβανόταν στους επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απέσυρε αιφνιδίως την υποψηφιότητά του σήμερα, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι η σωστή στιγμή» για να αναλάβει τέτοια καθήκοντα.

Με την απόφαση αυτή του Κρίστι, απομένουν ως βασικοί διεκδικητές της θέσης ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

Ο Κρίστι συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Τρίτης. Στην ανακοίνωσή του σήμερα ανέφερε ότι «είναι τιμή του» το γεγονός ότι ο πρόεδρος εξέταζε την πιθανότητα να του αναθέσει τα καθήκοντα αυτά όταν αποχωρήσει ο νυν προσωπάρχης, Τζον Κέλι, στις αρχές Ιανουαρίου. «Όμως, είπα στον πρόεδρο ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα ή την οικογένειά μου για να αναλάβω αυτή τη σοβαρή αποστολή», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την αποχώρηση του Κέλι, όμως θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη ή να του ζητήσει να μείνει για λίγο καιρό ακόμη στη θέση του, αν μέχρι τότε δεν έχει βρει τον κατάλληλο υποψήφιο.

Η θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου θεωρείται από τις σημαντικότερες στην Ουάσινγκτον επειδή εκείνος είναι που φροντίζει να έχει ο πρόεδρος την πληροφόρηση που χρειάζεται για να λαμβάνει αποφάσεις. Ο Κέλι κράτησε αυτή τη θέση ενάμιση χρόνο, αφού διαδέχτηκε τον πρώτο προσωπάρχη του Τραμπ, τον Ρινς Πρίμπους, ο οποίος απολύθηκε μετά από έξι μήνες.

Ορισμένοι σύμβουλοι του προέδρου τον προτρέπουν να διορίσει στη θέση αυτή τον Κούσνερ, τον σύζυγο της κόρης του, Ιβάνκα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει