Τις χώρισαν μία ημέρα αφότου γεννήθηκαν

Φωτογραφίες από τις σιαμαίες αδελφούλες που αναρρώνουν


ΚΟΣΜΟΣ
9:55
18/10/2012
Τις χώρισαν μία ημέρα αφότου γεννήθηκαν
loading

Η 32χρονη Angela Formosa πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την καλή ανάρρωση των κοριτσιών της, που γεννήθηκαν ενωμένες στην κοιλιά και υποβλήθηκαν σε πολύωρη επέμβαση μόλις μία ημέρα μετά τη γέννησή τους.

Η Rosie και η Ruby μπήκαν στο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Λονδίνου και η επέμβαση διαχωρισμού τους διήρκεσε 5 ώρες. Ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά, τόσο που τα κοριτσάκια βγήκαν από το νοσοκομείο δύο εβδομάδες αργότερα.

Σε ηλικία πλέον δύο μηνών είναι πολύ καλά. «Είναι μια χαρά, παίρνουν βάρος και είναι φυσιολογικά μωρά, με το χαμόγελο και το κλάμα τους», λέει η μαμά τους.

Σε έναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της κύησης αποκαλύφθηκε πως τα μωρά ήταν ενωμένα και είχαν μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Καθώς η εγκυμοσύνη της στο πρώτο παιδί της πέρασε χωρίς καν να την καταλάβει, η Angela έπαθε σοκ όταν άκουσε τα νέα.

«Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε μέχρι να γεννηθούν, οι γιατροί δεν μπορούσαν να μα πουν ποιο σημείο μοιράζονταν», θυμάται.

Αποφασίστηκε τα μωρά να γεννηθούν νωρίτερα, στις 34 εβδομάδες, με καισαρική. Έτσι διαπιστώθηκε πως ήταν ενωμένα στην κοιλιά και πως έπρεπε να χειρουργηθούν.

Η Formosa βγήκε από το νοσοκομείο μία ημέρα μετά την καισαρική για να είναι δίπλα στις κόρες της που είχαν μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης. Τα κορίτσια θα χρειαστούν κι άλλη φροντίδα στο μέλλον αλλά αναμένουμε και οι δύο να ζήσουν φυσιολογικά και χαρούμενα», είπε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που χειρούργησε τις μικρές.

«Τρέφονται κανονικά και είναι σπίτι με τους γονείς τους».

Η Angela δήλωσε χαρούμενη και ανακουφισμένη όταν τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σπίτι και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους γιατρούς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει