Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τους Εβραίους σήμερα

Ανησυχητικά τα ευρήματα νέας έρευνας


ΚΟΣΜΟΣ
18:06
27/11/2018
Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τους Εβραίους σήμερα
6
loading

Η μαζική δολοφονία εκατομμυρίων Εβραίων υπό το ναζιστικό καθεστώς μπορεί να έχει μείνει στο μυαλό ως μία θηριωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί, ωστόσο, τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας του CNN παρουσιάζουν κάποια ανησυχητικά ευρήματα.

Όπως σημειώνεται από το αμερικανικό δίκτυο, τα αντισημιτικά στερεότυπα ζουν και βασιλεύουν στην Ευρώπη. Πάνω από το 25% των Ευρωπαίων θεωρούν πως οι Εβραίοι έχουν υπερβολικά μεγάλη επιρροή στις συγκρούσεις και τους πολέμους που συμβαίνουν στον κόσμο, ενώ ένας στους πέντε πιστεύει πως οι Εβραίοι έχουν μεγάλη επιρροή στα ΜΜΕ και στην πολιτική.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 7.000 ανθρώπων από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σουηδία, το ένα τρίτο δηλώνει ότι γνωρίζει ελάχιστα ή και τίποτα για το Ολοκαύτωμα (ένας στους 20 δεν έχει ακούσει ποτέ γι' αυτό)

Ειδικά στη Γαλλία, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών, ένας στους πέντε δηλώνει ότι δεν έχει ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα. Επίσης, στην Αυστρία, τη χώρα όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, 4 στους 10 ενήλικες αναφέρουν ότι γνωρίζουν ελάχιστα για το Ολοκαύτωμα.

Την ίδια στιγμή, το 54% των Ευρωπαίων θεωρεί πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπάρχει ως εβραϊκό κράτος, και το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι επικρίσεις κατά του Ισραήλ τείνουν να πηγάζουν από αντισημιτικά αισθήματα.

Ωστόσο, το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων θεωρούν πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα για να δικαιολογεί τις ενέργειές του και πως οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από άλλες σημερινές αγριότητες.

Αν και μόνο το 10% των Ευρωπαίων δηλώνει πως έχει αρνητική γνώμη για τους Εβραίους (ενώ το 16% έχει αρνητική γνώμη για τους ομοφυλόφιλους, το 36% για τους μετανάστες, το 37% για τους μουσουλμάνους και το 39% για τους Ρομά), περίπου ένας στους τρεις θεωρεί πως οι Εβραίοι έχουν μεγάλη επίδραση στα πολιτικά ζητήματα ανά τον κόσμο, στα ΜΜΕ και στην οικονομία. Επίσης, τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες πίστευαν πως το ποσοστό των Εβραίων στη χώρα τους κυμαίνεται μεταξύ 3% και 10%, ενώ στην πραγματικότητα καμία χώρα στον κόσμο, πλην του Ισραήλ, δεν έχει πληθυσμό Εβραίων άνω του 2%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Yezhov.

  Όποιος νομίζει ότι ιστορικά κατά των εβραίων ήταν μόνο οι ναζί, πλανάται πλάνην οικτράν (λόγω επιλεκτικής ή καθόλου πληροφόρησης). Η μόνη διαφορά είναι ότι οι ναζί τερμάτισαν το κοντέρ και με τρόπο βάρβαρο αλλά και βλακώδη.
  (Τα παραπάνω χωρίς να παίρνω θέση στο κατά πόσο είχαν/έχουν δίκιο όσοι ήταν/είναι κατά των εβραίων).

 2. avatar Και με σεμνότητα

  Το άρθρο μια αντιγραφή από αμερικανική πηγή. Κατασκευάζεται πάλι ένα κοινωνικό και ψυχολογικό υπόβαθρο για να βγούνε κάποιοι \"νόμοι υπέρ των Εβραίων\"

 3. avatar dk.

  \"από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σουηδία,...το ένα τρίτο δηλώνει ότι γνωρίζει ελάχιστα ή και τίποτα για το Ολοκαύτωμα ...\" - είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλαβαίνει ο αναγνώστης μόνο μπούρδες και ψέματα. Επειδή δεν υπάρχει π.χ. στην Πολωνία ούτε ένα άτομο να μην γνωρίζει πάρα πολύ καλά για το Holokaust. ΄Όπως π.χ. στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα άτομο να μην γνωρίζει για τη Μάχη της Σαλαμίνας.

 4. avatar ΤΕΤΟΙΟΣ ΖΗΛΌΣ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ?

  ΑΜΑΝ ΠΙΑ! ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ! ΣΚΟΠΗΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ! ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟΤΕ ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΑΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΤΕ ΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕ ΥΛΗΚΕΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΥΡΟΦΕΣ ! ΤΟ ΙΣΤΑΙΛ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ! ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ !ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΦΤΑΝΕΙ

 5. avatar Σμτ

  Αναμφισβήτητα ότι το χρήμα βρίσκετε σε Εβραϊκά χέρια είτε άμεσα μέσα από τις τράπεζες τους, είτε έμμεσα με στρατηγικών επενδύσεων και σχεδον ολα τα μεσα κοινωνικής δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας . Μια και με το να ελέγχεις τις παγκόσμιες πληροφορίες είναι ισχυρότερο απλό και από τις βόμβες υδρογόνου. Εξάλλου πιο μεγάλο παράδειγμα από τις ΗΠΑ ένας γίγαντας μαριονέτα τους. Ο λαός του Ισραήλ κατάλαβε από πολύ νωρίς πως αν και εκλεκτός του θεού δεν έφτανε να κατακτήσει τον κόσμο και εξειδικεύτηκε στους παραπάνω τομείς. Χωρίς αμφισβήτηση είναι πολύ ευφυΐης λαός και έχει χρησιμοποιήσει πολύ έξυπνα την δύναμη του όσοι το κατάλαβαν και αντιστάθηκαν στους Σιωνιστές αργά η γρήγορα καταστράφηκαν. Πάντως κατά τα άλλα μεμονωμένα είναι άνθρωποι όπως όλοι μας.

 6. avatar Χαζά

  Γιατί , αμφιβάλει κανεις ότι τα ΜΜΕ και το μεγάλο καφαλαιο βρίσκεται στα χερια των Εβραίων ; Και οτι αυτοί ειναι που τραβούν τα σχοινιά σε πολλές ευρωπαϊκές χωρες.
  Αλλά ακομη το οτι εκμεταλλεύονται τα μέγιστα το ολοκαύτωμα για να παρουσιάζονται ακομη και σημερα σαν θύματα ; Βέβαια το ολοκαύτωμα δυστυχως ειναι ενα μεγάλο έγκλημα κατα της ανθρωπότητας και οι Εβραίοι πλήρωσαν ενα τεράστιο τίμημα. Και ασφαλώς δικαιούνται να εχουν την πατρίδα τους. Όλα τα προηγούμενα όμως δεν δικαιολογούν την συμπεριφορά τους έναντι των παλαιστίνιων οι οποίοι και αυτοί θέλουν μια πατρίδα που ασφαλώς όλο και συρρικνώνεται απο τις κατακτητικές ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης. Οι διάφορες πολεμικές ενέργειες των παλαιστίνιων δεν ειναι τίποτα αλλο παρα μια αντίδραση στην κατάσταση αυτη που ας μη ξεχνάμε την δημιουργισαν οι \" δυτικοί\" για τα δικά τους συμφέροντα. Αλλα και οι απαντήσεις του Ισραηλινού στρατού ειναι τελειως δυσανάλογες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει