Τρία αγοράκια έχουν ενωθεί από το δύσκολο ταξίδι που τα περιμένει, τη μετάβαση από αγόρια σε κορίτσια δηλαδή παρά το νεαρότατο της ηλικίας τους.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πάει καν στο Γυμνάσιο, η Lily, η Fiana και η Zuri έχουν διαγνωστεί με δυσφορία φύλου, τη διαμάχη δηλαδή μεταξύ του γενετήσιου φύλου και του φύλου στο οποίο θεωρεί πως ανήκει κάποιος (εκφραζόμενο φύλο).

Πλέον υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή για να αποτρέψουν τα σώματά τους να ενηλικιωθούν σε άντρες, αν και η απόφασή τους δεν γίνεται καθολικά δεκτή.

Η 11χρονη Lily από το Όστιν του Τέξας έχει αρχίσει ήδη να παίρνει ορμόνες που σταματούν τη μετάβασή της στην αρσενική εφηβεία, μια απόφαση με την οποία πάλεψαν πολύ οι γονείς της.

«Σε ηλικία 2 ετών, η Lily άρχισε να ζητά διαφορετικά παιχνίδια, το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν πως ήθελε να ντύνεται σαν τη Σταχτοπούτα το Halloween», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της, Julie Maer, «πριν από τα όγδοα γενέθλιά της, βγήκε ένα πρωί από το δωμάτιό της και είπε ‘‘είμαι η Lily πια, θα χρησιμοποιώ μόνο θηλυκές αντωνυμίες. Δεν θα είμαι άλλο ο Jack’’».

Η Julie και η οικογένειά της αντιμετώπισαν σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από ξένους, αλλά και από οικείους και φίλους. «Δεν είναι κάτι που φτιάχνεις», λέει η μητέρα της για τη δυσφορία φύλου, «όταν ένα οχτάχρονο σού λέει πως είναι σε λάθος σώμα, το εννοεί».

Η Stacey Jefferson, μητέρα της 11χρονης Fiana, λέει πως πίστευε απλώς πως είχε ένα αγοράκι που του άρεσαν το κοριτσίστικα παιχνίδια, μέχρι εκείνο το βράδυ που την έβαλε για ύπνο και η μικρή της είπε: «Μαμά, πρέπει να σου πω πως νομίζω πως έπρεπε να είχα γεννηθεί κορίτσι».

Κάτι αντίστοιχο εξομολογείται και η Kimberly Jones, η 22χρονη Zuri της οποίας μπαίνει στην εφηβεία της ως διεμφυλικό κορίτσι: «Την πρώτη φορά που την αφήσαμε να πάει για ψώνια με φούστα, ήταν πανευτυχής. Χόρευε από τη χαρά της, είχε όμως και αγωνία για το τι θα πει ο κόσμος».

Και τα τρία παιδιά έχουν την αμέριστη υποστήριξη των οικογενειών τους, αν και τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού δεν λείπουν…