Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τυνησίας Νουρεντίν Μπχίρι κατηγόρησε χθες τα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι εκμεταλλεύονται την υπόθεση βιασμού μιας νεαρής γυναίκας από αστυνομικούς για πολιτικούς σκοπούς, με απώτερο στόχο να πλήξουν τη χώρα και την κυβέρνησή της.

«Επικίνδυνες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες το θύμα του βιασμού έγινε κατηγορούμενη, μεταδόθηκαν από εφημερίδες και ξένα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εκμετάλλευση της υπόθεσης ήταν προμελετημένη», είπε ο Μπχίρι σε βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου στο Facebook.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση που όλα τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να μιλούν για το ίδιο θέμα, την ίδια ημέρα και ώρα (…) και να επιμένουν για να δείξουν ότι η τυνησιακή δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη», τόνισε.

«Δηλώνω με σαφήνεια και ειλικρίνεια ότι δυστυχώς πολλά (ξένα μέσα ενημέρωσης) διέπραξαν, εκουσίως ή ακουσίως, ένα τρομερό λάθος, διαδίδοντας αποφάσεις (για την υπόθεση του βιασμού) που ήταν αντίθετες με την πραγματικότητα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Μπχίρι «δεν είναι τυχαίο» που συμβαίνει κάτι τέτοιο ενώ πλησιάζει η 23η Οκτωβρίου. Ένα μέρος της αντιπολίτευσης θεωρεί ότι μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής η κυβέρνηση θα απολέσει τη νομιμότητά της επειδή έχει περάσει ένας χρόνος από τις εκλογές για την ανάδειξη του κοινοβουλίου.

Ο βιασμός της 27χρονης από τους αστυνομικούς, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, προκάλεσε σάλο στην Τυνησία γιατί το θύμα ενδέχεται να κατηγορηθεί για «προσβολή δημοσίας αιδούς», η οποία επισύρει ποινή εξάμηνης φυλάκισης. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι αστυνομικοί την είχαν βρει σε μια «ανήθικη στάση» με τον αρραβωνιαστικό της.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η δίωξη σε βάρος της κοπέλας δίνει μια εικόνα της πολιτικής που ακολουθεί η τυνησιακή κυβέρνηση, στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές, απέναντι στις γυναίκες.

«Η υπόθεση αυτή πήρε διαστάσεις που ξεπερνούν τη συμπάθεια και την υποστήριξη προς το θύμα», επέμεινε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης.