Η πιο κοινή συμβουλή για το σωστό βιογραφικό αποδείχτηκε… λάθος

Ο κλασικός δρόμος για τη σύνταξη του βιογραφικού δεν οδηγεί εκεί όπου υπέθεταν τόσα χρόνια οι ειδικοί


ΚΟΣΜΟΣ
7:50
23/11/2018
Η πιο κοινή συμβουλή για το σωστό βιογραφικό αποδείχτηκε… λάθος
4
loading

Μια νέα μελέτη της ResumeGo έρχεται να ανατρέψει όλες τις σταθερές και τις πεπατημένες στον χώρο του βιογραφικού, βάζοντας 482 ειδικούς στις προσλήψεις να αναλύσουν 20.000 σχεδόν βιογραφικά.

Πού κατέληξαν; Ότι η επικρατέστερη συμβουλή να περιορίζουμε το CV μας σε μία μόνο σελίδα είναι λάθος!

Η υπηρεσία σύνταξης βιογραφικών κατέληξε πως οι recruiters τείνουν να προτιμούν τα βιογραφικά που εκτείνονται σε δύο σελίδες, ακόμα και για αρχάριους υποψηφίους χωρίς μεγάλη πείρα. Εκεί δηλαδή που κάθε ειδικός στις συνεντεύξεις συμβούλευε εδώ και δεκαετίες πως τα βιογραφικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τη μία σελίδα.

Στην έρευνα, οι 482 διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και ειδικοί στις συνεντεύξεις προσλήψεων προτίμησαν και μάλιστα σε υπερδιπλάσια νούμερα τα δισέλιδα βιογραφικά από τα μονοσέλιδα. Ακόμα και οι υπεύθυνοι της ResumeGo υποδέχτηκαν με έκπληξη τα αποτελέσματα.

Περίπου 20.000 βιογραφικά αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν από τα υποκείμενα του πειράματος σε μια περίοδο τριών βδομάδων. Από τα 7.712 CVs που προκρίθηκαν, τα 5.375 ήταν δισέλιδα και τα 2.337 μονοσέλιδα. Το ποσοστό της διαφοράς προτίμησης των δισέλιδων βιογραφικών έναντι των μονοσέλιδων αυξανόταν μάλιστα όσο ανέβαινε και το επίπεδο της θέσης.

«Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών καριέρας ισχυρίζονται πως τα βιογραφικά δύο σελίδων δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν ο υποψήφιος έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε διάφορες εταιρίες, τα αποτελέσματά μας αντιφάσκουν με αυτό το κομμάτι της λαϊκής σοφίας», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ResumeGo, Peter Yang.

Σημειώνοντας κατόπιν με νόημα για το ρευστό του πράγματος: «Οι μέθοδοι και το τοπίο των προσλήψεων εξελίσσονται συνεχώς, ό,τι ήταν πραγματικότητα λοιπόν στο παρελθόν μπορεί να μην είναι πια σήμερα»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ταλαιπωρία

  ΧωρΙς κόπο με τρόπο. Τρεις λέξεις θέλει μόνο: μπάρμπα στην Κορωνη.

 2. avatar πριγκιπισσα φρου φρου

  Το μόνο που μετράει είναι το μέσο, ποιός σε στέλνει!! Ακριβώς το ίδιο όπως και στο δημόσιο. Δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνουμε ποτε σοβαρή χωρα

 3. avatar hgffh

  Στην ελλαδα υπαρχει μια απανθρωπη, αθλια και τραγικη καθημερινοτητα για τους ταλαιπωρους που δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα και εσεις πετατε κατι αχρηστες πληροφοριες που δεν ισχυουν καθολου εδω.

  1. avatar τριαλαρο

   πάντα ήταν 2 σελίδες και στην ελλάδα. Ποιος σου είπε ότι δεν ισχύει???? Έχεις μιλήσει ποτέ με HR στην ελλάδα??? Προφανώς ποτέ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει