Νέκρωσε ο οδικός άξονας της Βουλγαρίας

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών των καυσίμων


ΚΟΣΜΟΣ
0:47
19/11/2018
Νέκρωσε ο οδικός άξονας της Βουλγαρίας
3
loading

Χιλιάδες Βούλγαροι απέκλεισαν τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα συνοριακά φυλάκια ανάμεσα στην Βουλγαρία και την Τουρκία και την Βουλγαρία και την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών των καυσίμων εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επί ώρες μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν την χώρα πριν διαλυθούν από την αστυνομία.

Διαδηλωτές απέκλεισαν επίσης τον αυτοκινητόδρομο Μαρίτσα που οδηγεί προς τα συνοριακά περάσματα Καπιτάν Αντρέεβο και Λέσοβο, στην μεθόριο με την Τουρκία, καθώς και την πρόσβαση προς το συνοριακό πέρασμα της Κούλατα με την Ελλάδα.

Περί τους 2.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για την διατήρηση της τάξης.

Για δεύτερη ημέρα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για αύριο.

Στην Σόφια, δεκάδες διαδηλωτές παρακώλυσαν την κυκλοφορία στις κεντρικές λεωφόρους φωνάζοντας «Μαφία» και «Παραίτηση».

Οι διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της προγραμματισμένης αύξησης της φορολογίας επί των παλαιών οχημάτων έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν πλέον το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην Βουλγαρία, όπου η αγοραστική δύναμη μόλις που αγγίζει το ήμισυ του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar αμπεμπαμπλομ

  100 ευρώ τον μήνα δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια στην Βουλγαρία.800 ευρώ καθαρά πληρώνω στην γραμματέα της εταιρείας μου στην Σόφια με κυριότερο "προσόν" της, το ότι μιλάει Αγγλικά!!!

 2. avatar ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ

  εκει ο λαος αντιδρα και προσπαθει να αμυνθει για τα δικαιωματα του.εν αντιθεσει με τον δικο μας που......κοιμαται υπνωτισμενος.

  1. avatar τριαλαρο

   κοιτα αν έβγαζες και εσύ 100 ευρώ τον μήνα και απο αυτά είχες να πληρώσεις σπίτι-λογαριασμούς-βεν΄ζινη, και το 0.05 ευρώ αύξησης θα σου κόστιζε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει