Πρώην αντάρτες της Λιβύης, που ζητούν να αναγνωριστεί ο ρόλος που διαδραμάτισαν για την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, αντάλλαξαν πυρά μεταξύ τους σήμερα έξω από το εθνικό κοινοβούλιο στην Τρίπολη.

Τα συγκεκριμένα επεισόδια σημειώθηκαν δύο μέρες αφότου ο επικεφαλής του Κογκρέσου υποσχέθηκε ότι θα διαλύσει τις ομάδες αυτές οι οποίες αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα μετά τον θάνατο του Καντάφι, πριν από ένα χρόνο. Μια διαφωνία που προέκυψε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των ενόπλων κλιμακώθηκε και κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών.

«Άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, πρώτα ήρθαν στα χέρια και μετά πυροβολούσαν ο ένας τον άλλο», είπε ο βουλευτής Νιζάρ Καουάν, προσθέτοντας ότι ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ στα οποία έγραφαν «Μην παραμελείτε τους επαναστάτες».

Ένα άλλο μέλος του Κογκρέσου, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι οι πολιτικοί που βρίσκονταν στο κτίριο απομακρύνθηκαν από το χώρο και κατέφυγαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. «Οι δυνάμεις ασφαλείας ζήτησαν από τα μέλη του κοινοβουλίου να εγκαταλείψουν το κτίριο. Απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να σταματήσουν τους διαδηλωτές», πρόσθεσε.

Την Κυριακή ο στρατός διέταξε τις διάφορες παράνομες ένοπλες ομάδες που δρουν μέσα και γύρω από την Τρίπολη να εγκαταλείψουν τις κρατικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τις διώξει δια της βίας.