Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε χτες τη νύχτα σε αποθήκη πυρομαχικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφιονκαράχισαρ, από την οποία σκοτώθηκαν 25 τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν 4 στρατιώτες και 4 πολίτες.

Ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως πρόκειται για ατύχημα και όχι για σαμποτάζ και τρομοκρατική ενέργεια. «Ενδεχομένως έπεσε μια χειροβομβίδα και ακολούθησε η έκρηξη. Πρόκειται για αποθήκη πυρομαχικών και ορισμένες φορές συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα» είπε ο υπουργός.

Κατά την έκρηξη σκορπίστηκαν στην περιοχή γύρω από την αποθήκη χειροβομβίδες που δεν έχουν εκραγεί και έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν την πληροφορία ότι κομμάτια από την αποθήκη και τα μεταφορικά μέσα που βρίσκονταν σε αυτήν, πετάχτηκαν κατά την έκρηξη σε απόσταση 1,5-2 χιλιομέτρων από την αποθήκη.

Ταξίαρχος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk είπε πως «η πιθανότητα ατυχήματος είναι μικρότερη από την πιθανότητα να μην πρόκειται για ατύχημα» και σημείωσε ότι «αν η έκρηξη έγινε στις 21.15 το βράδυ κατά τη διάρκεια απογραφής, αυτό είναι απαράδεκτο, αφού οι απογραφές, με εξαίρεση περιπτώσεις πολέμου, δεν γίνονται το βράδυ».