Η 17χρονη Mali D’Janite ενδιαφερόταν να εργαστεί σε ένα κατάστημα ειδών ένδυσης στο Soho, όμως, όπως ισχυρίζεται, ούτε καν πέρασε από συνέντευξη καθώς ένας εργαζόμενος της είπε πως ο μάνατζερ του καταστήματος, Samuel Osei, ανέφερε γι’ αυτήν πως «είναι πολύ σκουρόχρωμη».

Έξαλλη η μαύρη κοπέλα, μιλώντας την Κυριακή 14/10 σε Μέσα Ενημέρωσης έξω από το κατάστημα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η χρωματική διάκριση επιστρέφει στο δρόμο προς τη δουλεία… Οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα να βρίσκονται σπίτι και οι σκουρόχρωμοι στους αγρούς. Και ερχόμαστε στο 2018 και αυτός είναι ο τρόπος που η μαύρη κοινότητα εξακολουθεί να σκέφτεται».

Στην υπόθεση αυτή ωστόσο υπάρχει κάτι παράδοξο. Ο μάνατζερ του καταστήματος τον οποίο καταγγέλλει η 17χρονη είναι και αυτός μαύρος!

«Είναι “αδερφή” μου, γιατί να κάνω κάτι τέτοιο;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 30χρονος προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας στους ισχυρισμούς της.

Αλήθεια ή ψέματα, τον στόχο της πάντως τον πέτυχε καθώς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που «τρέχει» τη συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων, της πρόσφερε θέση εργασίας στα κεντρικά της στο Λος Άντζελες.