Πέντε άνθρωποι που φέρονται ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή ενός αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην ανατολική Υεμένη, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Η επιδρομή είχε στόχο μια κατοικία στην Ουάντι Αλ Άιν, στην επαρχία Χαντραμούτ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Η επίθεση ήταν τουλάχιστον η τέταρτη μέσα σε δύο εβδομάδες στην επαρχία Χαντραμούτ και έγινε λίγες ημέρες μετά το θάνατο 14 ανθρώπων. Ανάμεσα στους 14 περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες και ένα παιδί, σε αεροπορική επιδρομή που πιστεύεται ότι είχε στόχο ένα στέλεχος της αλ Κάιντα, τον Αμπντελραούφ αλ Ντάχαμπ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας— όμως οι πύραυλοι αστόχησαν κι έπληξαν ένα αυτοκίνητο με άμαχους.

Προεστοί φυλών συναντήθηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην πόλη Ρανταά, όπου σημειώθηκε η επιδρομή. «Συμφωνήθηκε να δοθεί αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων», είπε μια πηγή.

Ο στρατός της Υεμένης, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχει εντείνει μια εκστρατεία που διεξάγει εναντίον της οργάνωσης «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο».