Στη Δαμασκό έφτασε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ και συναντήθηκε με το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οργανισμού από τη Γενεύη.

Ο Μάουρερ είχε 45λεπτη συνάντηση με τον Άσαντ με θέμα κυρίως την καλύτερη πρόσβαση των εργαζόμενων σε υπηρεσίες αρωγής, διευκρίνισε ο ο Χισάμ Χάσαν.

«Ο Μάουρερ έφτασε την Δευτέρα στη Δαμασκό, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στη Συρία από την 1η Ιουλίου όταν διαδέχτηκε στην ηγεσία της ΔΕΕΣ τον Γιάκομπ Κέλενμπέργκερ», δήλωσε η Ραμπάμπ Ριφάι εκπρόσωπος του οργανισμού στη Δαμασκό.

Ο Μάουρερ θα συναντηθεί επίσης με τους σύρους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ και Μοχαμάντ αλ-Σάαρ, αλλά και με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για την Εθνική Συμφιλίωση.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη και βασικός της στόχος είναι «οι αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες του συριακού λαού και να η υπενθύμιση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο που συνδέεται με την προστασία των αμάχων», σύμφωνα με την Ριφάι.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ δεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.