Η Μέρκελ θα θέσει το Κυπριακό στη συνάντηση με τον Ερντογάν

Πώς βλέπει το Βερολίνο την «επαναπροσέγγιση» της Άγκυρας με την Ευρώπη


ΚΟΣΜΟΣ
23:11
10/09/2018
Η Μέρκελ θα θέσει το Κυπριακό στη συνάντηση με τον Ερντογάν
4
loading

Το Κυπριακό θα θέσει μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Βερολίνο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, τόνιζαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυπριακές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας και συνεργάτες της καγκελαρίου, κατέστη σαφές ότι η κυρία Μέρκελ σκοπεύει να θέσει το Κυπριακό στον Τούρκο Πρόεδρο, καθώς επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Βερολίνου για μια βιώσιμη λύση του πολιτικού προβλήματος, η οποία, όπως επισημάνθηκε, είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «επαναπροσέγγιση» της Άγκυρας με την Ευρώπη, εκτιμάται ότι, λόγω και της κρίσης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, επιχειρείται μια στροφή, αλλά θα πρέπει τα λόγια να συνοδευτούν από συγκεκριμένες πράξεις.

Όπως ανέφεραν ακόμη οι ίδιες πηγές, το Βερολίνο στηρίζει την προσπάθεια της Λευκωσίας να αξιοποιήσει τους φυσικούς της πόρους και θα σταθεί απέναντι σε ενδεχόμενες παρενοχλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας στις επικείμενες γεωτρήσεις, υπενθυμίζοντας τα σχετικά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου, όπου η Τουρκία καλείται να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους.

Η γερμανική κυβέρνηση άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από κοινού η Λευκωσία με την Ελλάδα με χώρες της ανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και επιθυμεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης και διεύρυνσής τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΠΟΥ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΈΒΑΛΕ ΤΗΝ

  ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΛΎΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΎ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΧΈΡΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΊΤΕ ΚΑ ΑΥΤΌ!!!!

  1. avatar τριαλαρο

   χέστ[...]ε η μέρκελ για το κυπριακό, για το μεταναστευτικό μάλιστα.
   Κάτι μονάχος του ο αλέξης μπορεί να σκεφτεί και να κάνει?? γιατί και την σκέψη και τις πράξεις από άλλους τις περιμένει πάντα.
   Μια σκέψη, η γιαγιά μου είναι κατάκοιτη και με ελάχιστη επαφή με το περιβάλλον, μήπως ωρε να την κατεβάσουμε για πρωθυπουργό? Αν τον τσίπρα και την παρέα τους βγάλατε ορισμένοι, η γιαγιά μου θα βγει με τα μπούνια.

  2. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Τι λες ρε γιουτσο? Επίσης κοφτο αυτό με τα κεφαλαία με τόνους, βγάζουν ματι.

 2. avatar Sotos83

  AhahaHAHAHAHahahahaha... nice one.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει