Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι 187 επιβάτες της πτήσης 663 της American Airlines όταν ενημερώθηκαν από το προσωπικό του αεροπλάνου ότι θα πρέπει να κάνουν την ανάγκη τους σε πλαστικές σακούλες ή σε μπουκάλια, καθώς οι τουαλέτες είχαν ξεχειλίσει!

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 31/8 κατά τη διάρκεια της 6ωρης πτήσης που ξεκίνησε από το Φοίνιξ με προορισμό την Κόνα της Χαβάης.

«Τι εννοείτε ότι θα πρέπει να ουρήσω σε σακούλα», ακούγεται να λέει μια γυναίκα στην αεροσυνοδό στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

«Ξεχείλισαν οι τουαλέτες. Ξέρω ότι είναι φρικτό», απαντά εκείνη και με χειρονομίες προσπαθεί να της δώσει να καταλάβει την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες.

«Είναι απαράδεκτο», λέει η επιβάτης κάποια στιγμή για να προσθέσει: «Πονάω, νομίζω ότι έχω ουρολοίμωξη και δεν είναι υγιεινό για μένα να χρησιμοποιώ πλαστικές σακούλες».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KPNX η γυναίκα, που διατήρησε την ανωνυμία της, περιέγραψε τις αντιδράσεις των επιβατών όταν ενημερώθηκαν σχετικά για το πρόβλημα στις τουαλέτες.

«Οι επιβάτες κοιτούσαν ο ένας τον άλλο με δυσπιστία. Απ’ όσο θυμάμαι, κλείδωσαν δύο τουαλέτες οπότε δεν υπήρχε πρόσβαση για κανέναν».
Σημείωσε επίσης πως μόλις μια τουαλέτα είχε μείνει ανοιχτή στο εμπρόσθιο τμήμα του αεροπλάνου, αλλά και αυτή ήταν ξεχειλισμένη.

«Ήταν μια κυρία με ένα νήπιο που έπρεπε να πάει τουαλέτα και της είπαν το ίδιο πράγμα, ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει σακούλα. Άνοιξε την πόρτα της τουαλέτας και η γκριμάτσα στο πρόσωπό της τα έλεγε όλα… μπορούσες να δεις ότι είχε αηδιάσει από τη μυρωδιά και την εικόνα».

Η American Airlines ανέφερε πως οι τουαλέτες λειτουργούσαν κανονικά όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε και πως τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν κάποιος πέταξε μια πάνα σε μια από αυτές.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής: «Αν μια πτήση της εταιρείας βρίσκεται στον αέρα και όλες οι τουαλέτες είναι εκτός λειτουργίας, η πτήση θα ταξιδέψει στον κοντινότερο αερολιμένα ώστε να γίνει συντήρηση και να διορθωθεί η κατάσταση. Λόγω της θέσης του αεροσκάφους, η πτήση συνεχίστηκε προς τον προβλεπόμενο προορισμό».

Σύμφωνα με την American Airlines το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στην Κόνα και το αεροσκάφος επέστρεψε στη βάση του στο Φοίνιξ.

«Λυπούμαστε πολύ για το πρόβλημα που προκάλεσε στους 187 επιβάτες της πτήσης 663. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας θα επικοινωνήσει με όλους τους επιβάτες της πτήσης ώστε να δείξει εμπράκτως τις απολογίες μας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η γυναίκα που κατέγραψε το βίντεο είπε ότι η εταιρεία της προσέφερε κουπόνια αξίας 240 δολαρίων καθώς και 17,500 μίλια, αλλά τα αρνήθηκε λέγοντας πως δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν την φρικτή εμπειρία που βίωσε. «Μεγάλωσα σε κομμουνιστική χώρα και ποτέ μου δεν βίωσα παρόμοια εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.