Άλλος ένας στρατηγός του συριακού στρατού έφτασε στην Τουρκία για να ενταχθεί στα στρατεύματα των μαχητών της αντιπολίτευσης, συνοδευόμενος από πέντε υψηλόβαθμους αξιωματικούς και περισσότερους από 30 στρατιώτες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Περίπου 400 άμαχοι Σύροι, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, ακολουθούσαν τους στρατιώτες, πρόσθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

Με αυτή την τελευταία λιποταξία, ο αριθμός των σύρων ανώτατων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στη Συρία, έφτασε τους 31 από την αρχή της εξέγερσης, πέρυσι στα μέσα Μαρτίου.

Ορισμένοι από τους λιποτάκτες ανώτατους αξιωματικούς έχουν πάντως επιστρέψει στη Συρία για να ενωθούν με τους μαχητές που δρουν στη χώρα αυτή, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας τούρκος αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστό τον ακριβή αριθμό των σύρων ανώτατων αξιωματικών που είναι αυτή τη στιγμή παρόντες στο τουρκικό έδαφος.

Αυτούς τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες σύροι στρατιωτικοί περνούσαν σχεδόν καθημερινά τα σύνορα με την Τουρκία για να ενταχθούν στον Ελεύθερο Συριακό Σταθμό, συχνά συνοδευόμενοι από στρατιώτες.

Η Τουρκία φιλοξενεί πλέον 46.500 πρόσφυγες που έχουν διαφύγει από τις βιαιότητες στη Συρία και στεγάζονται σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα.

Οι λιποτάκτες του συριακού στρατού έχουν εγκατασταθεί σ’ ένα χωριστό καταυλισμό στον οποίο τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα.