Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων έξι στρατιωτών, στην πόλη Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το αυτοκίνητο του σε στρατιωτική περίπολο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής, ο βομβιστής έριξε το αυτοκίνητο του πάνω σε στρατιωτικό όχημα που τον καταδίωκε ως ύποπτο .

Την επίθεση ανέλαβε η ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα Μπόκο Χαράμ, η οποία από τα μέσα του 2009 όταν και ξεκίνησε ένοπλη εξέγερση έχει σκοτώσει τουλάχιστον 2.000 άτομα

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο φερόμενος ως ηγέτης της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπουμπακάρ Σεκαού, αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «τρομοκράτη» μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να θέσει στην μαύρη λίστα της τρομοκρατίας την οργάνωση.

Στο ίδιο βίντεο, ο φερόμενος ως ηγέτης της Μπόκο Χαράμ ζήτησε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας Γκουντλακ Τζόναθαν να παραιτηθεί και να ασπαστεί το Ισλάμ.

Η Νιγηρία, η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής και ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στην ήπειρο, χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο ζώνες επιρροής, την βόρεια με κυρίως μουσουλμανική πλειοψηφία και τη νότια όπου υπερτερεί το χριστιανικό στοιχείο.

(φωτογραφία αρχείου)