Πρωτοφανή γενναιότητα επέδειξε ένα 6χρονο αυτιστικό αγόρι που προσπάθησε να υπερασπιστεί τον φίλο του, ο οποίος έπεσε θύμα μπούλινγκ από επτά παιδιά κοντά στην ηλικία τους.

Το περιστατικό συνέβη σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Ολίμπια της Ουάσινγκτον με τον νεαρό Κάρτερ να γίνεται ο ίδιος στόχος των τραμπούκων που τον χτύπησαν άσχημα με μπαστούνια και πέτρες, ενώ του πέταξαν χώματα στα μάτια.

Το αποτέλεσμα ήταν να τον στείλουν στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι, τραυματισμένο μάτι και αμυχές και μώλωπες σε όλο του το σώμα.

«Τον εκφόβιζαν και τον χτυπούσαν. Τους είπα να σταματήσουν… και μετά στράφηκαν εναντίον μου», δήλωσε ο 6χρονος στο ΚΟΜΟ.

Η μητέρα του, Ντάνα Ίνγκλις, ζήτησε οικονομική υποστήριξη από τον κόσμο μέσω του GoFundMe για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του μικρού. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της και ήδη έχουν συγκεντρωθεί 14.332 δολάρια, υπερκαλύπτοντας τα 5.500 δολάρια που η ίδια είχε θέσει ως στόχο.

Η τοπική αστυνομία που διερευνά την υπόθεση έχει εντοπίσει έναν 5χρονο που θεωρείται υπεύθυνος για την επίθεση.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν ποινικές διώξεις καθώς οι ύποπτοι είναι πολύ μικροί σε ηλικία και το πιθανότερο σενάριο είναι να υποχρεωθούν να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες.

«Ο εκφοβισμός δεν είναι “ΟΚ”. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκφοβίζεις κάποιον», αναφέρει η μητέρα του 6χρονου αγοριού.