Δύσκολες μέρες για την αστυνομία της Παραγουάης καθώς κλέφτες κατάφεραν να κλέψουν από το οπλοστάσιό της στην πόλη Καπιατά 42 τυφέκια τύπου FN FAL, τοποθετώντας στη θέση τους πλαστικά και ξύλινα αντίγραφα!

Εδώ και ένα χρόνο τυφέκια τέτοιου τύπου είχαν εμφανιστεί στη μαύρη αγορά σε Αργεντινή και Βραζιλία όπου είχαν περάσει λαθραία, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αρχές της χώρας.

Ο στρατός διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα συγκεκριμένα όπλα και τα ευρήματα κάθε άλλο παρά κολακευτικά ήταν για την αστυνομία της Παραγουάης.

Τα εγχώρια ΜΜΕ παρουσιάζουν φωτογραφίες των όπλων και κάνουν λόγο «για το πιο ντροπιαστικό σκάνδαλο στην ιστορία της αστυνομίας της χώρας».

Τα τυφέκια τύπου FN FAL κατασκευάζονται στο Βέλγιο και θεωρούνται ως τα πιο επιτυχημένα αυτόματα τυφέκια εφόδου στον κόσμο. Στη μαύρη αγορά η τιμή τους μπορεί να φτάσει και τα 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο αρχιφύλακας του οπλοστασίου αντικαταστάθηκε, αλλά μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους κλέφτες.