Εδώ και μέρες ο Σαμ Γουόκερ, ένας σεσημασμένος κακοποιός του Λίβερπουλ, με πολλά πάρε-δώσε με τη δικαιοσύνη, είχε ξεκινήσει ένα παράτολμο παιχνίδι με την αστυνομία.

Ο 35χρονος έμπορος ναρκωτικών με σειρά αναρτήσεων στα social media προκαλούσε τις αστυνομικές αρχές πως δεν μπορούν να τον συλλάβουν.

Από τον περασμένο Απρίλιο εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής του καθώς δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου για ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη στο Τσέστερ, στις 4 Απριλίου.

Έκτοτε άρχισε να προκαλεί την αστυνομία με μηνύματα του στυλ «πιάσε με αν μπορείς», με φόντο κάποιο αστυνομικό τμήμα.

Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, δημοσίευσε ένα βίντεο που ονόμασε «Πώς να βγεις από τη Μεγάλη Βρετανία όταν είσαι καταζητούμενος από την αστυνομία». Ήταν στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Σιέρα Λεόνε για «φιλανθρωπικό έργο», όπως ανέφερε ο ίδιος, όπου για να φτάσει στον προορισμό του χρησιμοποίησε ιδιωτικό τζετ και φορτηγό πλοίο. Στη χώρα της δυτικής Αφρικής προφανώς και δεν πήγε για να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο, αλλά για μπίζνες, καθώς επισκέφθηκε αδαμαντωρυχεία όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που ο ίδιος δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν επέστρεψε στη Μ. Βρετανία συνέχισε να προκαλεί την αστυνομία, μέχρι που την Κυριακή 22 Ιουλίου έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και οι αστυνόμοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον Σαμ Γουόκερ, κάνοντας πράξη αυτό που ο ίδιος ζητούσε στα βίντεο που δημοσίευε όλον αυτό τον καιρό…

«Συλλάβαμε έναν άνδρα από το Λίβερπουλ που ήταν καταζητούμενος γιατί δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για οδηγικό παράπτωμα», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μέρσεϊσαϊντ κατονομάζοντας στη συνέχεια τον 35χρονο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.