Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα σε προχωρημένο στάδιο, ο αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο «Late Show» του Ντέιβιντ Λέτερμαν.

«Πρόκειται για καρκίνο στο στάδιο 4, προφανώς και θα προτιμούσα το στάδιο 1 αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν εξαπλώνεται», ανέφερε ο ηθοποιός.

Το κεφάλι και ο λαιμός έχουν επηρεαστεί, αλλά όχι το υπόλοιπο σώμα και οι προοπτικές είναι καλές. «Δε μου αρέσει να το λέω, αλλά για την ώρα, φαίνεται ότι έχω 80% πιθανότητες να ζήσω», πρόσθεσε ο Μάικλ Ντάγκλας.

Ο γιος του 93χρονου Κερκ Ντάγκλας δήλωσε ότι είχε παρατηρήσει προβλήματα στον λαιμό του εδώ και αρκετούς μήνες.

«Συμβουλεύτηκα αρκετούς γιατρούς οι οποίοι όμως δε βρήκαν κάτι», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι: «μετά φύγαμε για διακοπές, περάσαμε ένα όμορφο καλοκαίρι με την Κάθριν (Ζέτα-Τζόουνς) και τα παιδιά στην Ισπανία και στη συνέχεια πήγαμε στην Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη, ήταν υπέροχα».

Ο Μάικλ Ντάγκλας υποβάλλεται σε έναν συνδυασμό ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας.

«Έχω καρκίνο. Το έμαθα πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη συνεδρία ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας της εβδομάδας και έχουμε ακόμη οκτώ εβδομάδες μάχης. Σε χτυπάει πραγματικά σκληρά. Κάνω ότι μπορώ», τόνισε ο κ. Ντάγκλας.

Από την πλευρά της, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς αποκάλυψε ότι είναι πολύ εκνευρισμένη με τους γιατρούς.

«Με εξοργίζει το ότι δεν το εντόπισαν νωρίτερα», δήλωσε η σύζυγος του Μάικλ Ντάγκλας στο περιοδικό People.