Το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη περίοδος για να διαβάσει κανείς ένα βιβλίο. Οι περισσότεροι το ξεκινούν με χαρά την πρώτη ημέρα των διακοπών στην παραλία, διαβάζοντας αδηφάγα ένα αρκετά μεγάλο μέρος του.

Τη δεύτερη μέρα η διάθεση για διάβασμα πέφτει και αντικαθίσταται από άλλου τύπου δραστηριότητες, λιγότερο βαρετές. Κι έτσι έρχεται το τέλος του καλοκαιριού, το βιβλίο έχει φτάσει μέχρι τη μέση του και ο ιδιοκτήτης του καταλήγει να το έχει πεταμένο κάπου ώστε να το ξανανοίξει το επόμενο καλοκαίρι.

Σε πόσους άραγε δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;

Τι θα συνέβαινε όμως αν γνωρίζατε ότι το βιβλίο σας έχει ημερομηνία λήξης; Θα είχατε την ίδια αντίδραση αν ξέρατε πως αν δεν μάθετε τώρα το τέλος του… δεν θα έχετε την ευκαιρία να το μάθετε ποτέ;

Ένας μικρός εκδότης από την Αργεντινή αποφάσισε να βάλει τέλος στα παρατημένα… δίχως «διαβασμένο τέλος» βιβλία. Ο Eterna Cadencia έφτιαξε το πρώτο βιβλίο από μελάνι που εξαφανίζεται. Μετά το πέρας δύο μηνών και με την αλληλεπίδραση του φωτός το μελάνι εξασθενεί…

Το βιβλίο του περιέχει μία ανθολογία Λατινοαμερικανών συγγραφέων και εξάντλησε τις πωλήσεις του την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Σίγουρα αποτελεί μία πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση.