Ο Βρετανός Craig Nickels και η σύντροφός του Ellie Austin αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης αποκαμωμένοι, έπειτα από την οχτάωρη πτήση.

Βγαίνοντας, βρήκαν έναν ταξιτζή «ιδιωτικής εταιρίας», όπως τους είπε, και πίστεψαν πως χτύπησαν φλέβα χρυσού, καθώς τους είχαν πει πόσο σπανίζουν τα ταξί στην αμερικανική μητρόπολη.

Άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο ταξιτζής τους οδήγησε σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ, αρκούντως μακριά από την πιάτσα και τις ατέλειωτες ουρές, και τους επιβίβασε σε ένα βανάκι με έναν δεύτερο άντρα στο τιμόνι. «Ήξερα πως θα πλήρωνα κάπου 50 με 60 δολάρια», λέει ο Craig από το Ντέρμπι της Αγγλίας, «αλλά άρχισα να φοβάμαι. Ήταν δυο άντρες και δεν είχα ιδέα τι επρόκειτο να μας κάνουν».

572075470

Και μετά ξεκίνησε το παραμύθι για τα διόδια που έχουν βάλει υποτίθεται μεταξύ των γειτονιών και άλλα τέτοια ωραία, ζητώντας τους τελικά για να τους πάνε στο Μανχάταν 900 δολάρια!

Και συμφώνησε, όχι γιατί πίστεψε πως τόσο κόστιζε η διαδρομή, αλλά γιατί φοβήθηκε για τη ζωή τους. «Παρά το γεγονός ότι δεν άσκησαν βία, προσπαθούσαν να με τρομάξουν». Και καταλήγει: «στο τέλος μου είπαν πως θα το έριχναν στα 470 δολάρια και τους τα έδωσα. Ήμουν τρομαγμένος και πανικόβλητος. Τους ζήτησα να μας κατεβάσουν όπου να ’ναι».

Όπως και έγινε δηλαδή, παίρνοντας τελικά το μετρό και φτάνοντας στον προορισμό τους, έχοντας πληρώσει προφανώς το ακριβότερο ταξί του κόσμου. Και τότε υπολόγισε πως είχαν καλύψει μόλις πέντε χιλιόμετρα, μένοντας στο ταξί κάπου 10 λεπτά της ώρας.

Ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία είπε πως γνώριζε για σπείρα με παράνομα ταξί που δρα στο αεροδρόμιο στοχεύοντας ανυποψίαστους τουρίστες…