Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από τότε που Ντάβιντε Αστόρι βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Φιορεντίνα, πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Ουντινέζε. Ο αρχηγός των «βιόλα» πιστεύεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, κάτι που πλέον αμφισβητείται.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η οποία επικαλείται την αξιολόγηση των καθηγητών Κάρλο Μορέσκι και Γκαετάνο Τιένε, που διορίστηκαν από την Μπάρμπαρα Λομπάρντο, η οποία ερευνά την υπόθεση, ο Αστόρι δεν άφησε τη τελευταία του πνοή ενώ κοιμόταν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πέθανε είτε από ταχυκαρδία, είτε από βραδυκαρδιά. Με άλλα λόγια από μια καρδιακή αρρυθμία, την οποία ο ίδιος την κατάλαβε, αλλά δυστυχώς για εκείνον ήταν μόνος στο δωμάτιο και δεν υπήρχε κάποιος να καλέσει βοήθεια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, εάν ο καπιτάνο της Φιορεντίνα είχε συγκάτοικο εκείνη την ημέρα, εκείνος θα είχε ειδοποιήσει τους γιατρούς της ομάδας και ίσως να τον είχαν σώσει.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα», ανέφερε ο εισαγγελέας του Ούντινε, Αντόνιο Ντε Νίκολο, με δηλώσεις του στην Corriere. «Μπορώ μόνο να πω ότι ο φάκελος της υπόθεσης είναι ακόμη ανοικτός. Ένας συνάδελφός μου μελετά τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα αποφασίσουμε εάν θα τη συνεχίσουμε ή θα ζητήσουμε την αρχειοθέτησή της», συμπλήρωσε.