Ο στρατός της Υεμένης έθεσε υπό τον έλεγχό του ένα εργοστάσιο πυρομαχικών το οποίο είχε καταλάβει η αλ Κάιντα στα νότια της χώρας, όπου από στη διάρκεια μαχών έχασαν τη ζωή τους 26 αντάρτες και δύο στρατιώτες, όπως δήλωσαν στρατιωτικές πηγές και ένας τοπικός αξιωματούχος.

Οι στρατιώτες ανακάλυψαν τις σορούς 12 ανταρτών μέσα στο εργοστάσιο που βρίσκεται σε βορειοδυτικό προάστιο της πόλης Τζάαρ και το οποίο η αλ Κάιντα χρησιμοποιούσε ως αρχηγείο, δήλωσε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης για την ανάκτηση του ελέγχου του εργοστασίου.

Εξάλλου έξι αντάρτες του τρομοκρατικού δικτύου σκοτώθηκαν από την επιδρομή ενός ελικοπτέρου του στρατού εναντίον θέσεων της αλ Κάιντα στη Τζάαρ, επεσήμανε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο στρατός της Υεμένης ξεκίνησε στις 12 Μαΐου μια επιχείρηση εναντίον της αλ Κάιντα με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου πολλών περιοχών τις οποίες έχει καταλάβει από πέρυσι το τρομοκρατικό δίκτυο, ανάμεσά τους η Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, αλλά και η Τζάαρ.

Συγκρούσεις σημειώνονται επίσης στην παραλιακή πόλη Σάκρα, επίσης προπύργιο της αλ Κάιντα.
Σε αυτό το μέτωπο, οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν και εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μάχες, στη διάρκεια των οποίων ο στρατός κατάφερε να κερδίσει έδαφος.

Από την αρχή της μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης, 485 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, βάσει ενός απολογισμού του Γαλλικού Πρακτορείου, από τους οποίους 368 μέλη της αλ Κάιντα, 72 στρατιώτες, 26 βοηθητικοί και 19 άμαχοι.