Αλλεπάλληλες διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο

Μόνο το Σαββατοκύριακο οι ισπανικές Αρχές εντόπισαν και περισυνέλεξαν 408 ανθρώπους


ΚΟΣΜΟΣ
18:09
27/05/2018
Αλλεπάλληλες διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο
3
loading

Οι ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης ανακοίνωσαν πως αυτό το σαββατοκύριακο διέσωσαν 408 μετανάστες που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο ξεκινώντας από τη βόρεια Αφρική.

Τα πλοία διάσωσης περισυνέλεξαν σήμερα 115 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να διαπλεύσουν το στενό του Γιβραλτάρ επιβαίνοντας σε πέντε μικρά σκάφη. Χθες Σάββατο είχαν διασώσει 293 που επιχειρούσαν τον διάπλου με εννέα πλεούμενα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούν άλλα τρία πλεούμενα στα οποία επέβαινε «σημαντικός αριθμός μεταναστών» στη θάλασσα του Αλμποράν, ανατολικά του στενού του Γιβραλτάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος.

Η Ισπανία είναι η τρίτη πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Ελλάδα.

Η ισπανική οδός, η οποία περνά από το Μαρόκο, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους μετανάστες που αποφεύγουν τη Λιβύη, όπου επικρατεί χάος.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 22.400 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης το 2017. Διακόσιοι είκοσι τρεις έχασαν τη ζωή τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΛΑΘΡΟμεταναστες είναι

  Αν ήταν απλοί μετανάστες δεν θα θαλασσοδέρνονταν αλλά θα πήγαιναν νόμιμα με τα χαρτιά τους με την συνήθη συγκοινωνία (αεροπορικώς ή με το πλοίο της γραμμής )

  1. avatar trialaro

   γιατί οι Σύριοι που ήρθαν στην Ελλάδα πως ήρθαν???

   1. avatar Οι Σύριοι υποτίθεται είναι

    πρόσφυγες. Αυτοί είναι λαθρομετανάστες. Σκόρδο κρεμμύδι ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει