Δέκα παιδιά απομάκρυναν οι αρχές από σπίτι στο Φέρφιλντ της Καλιφόρνιας, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς τους τα βασάνιζαν, τα έκαιγαν, τα χτυπούσαν, τα είχαν ακόμα και πυροβολήσει με αεροβόλο, ενώ ζούσαν όλοι μαζί μέσα σε τρομερή βρωμιά, κόπρανα και κακοποίηση κάθε είδους.

Όλα αυτά, όπως γράφει η Washington Post, συνέβαιναν μέσα στο σπίτι της οικογένειας, που έκρυβε καλά τα μυστικά της. Ορισμένοι γείτονες της Ίνα Ρότζερς και του Τζόναθαν Άλεν λένε πως δεν ήξεραν καν πως είχαν τόσα παιδιά.AP_18134840654607

Η Ρότζερς, άνοιξε το σπίτι τους στους δημοσιογράφους, επιμένοντας πως μπορεί να ήταν αντισυμβατικό αλλά ζούσαν με αγάπη.

«Ο άνδρας μου είναι ένα εκπληκτικό άτομο. Κι εγώ μία καταπληκτική μητέρα» δήλωσε.

Η 30χρονη είναι η μητέρα των δέκα παιδιών, ηλικίας από 4 μηνών έως 12 ετών. Ο 29χρονος Άλεν είναι πατέρας οκτώ από τα παιδιά.

AP_18134755383097

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο 12χρονος γιος της οικογένειας είχε φύγει μια μέρα από το σπίτι, στα τέλη Μαρτίου, οργισμένος επειδή η μητέρα του του είχε πάρει το τάμπλετ. Τελικά το αγόρι βρέθηκε να κοιμάται κάτω από έναν θάμνο, σε γειτονική αυλή, σύμφωνα με την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί τον γύρισαν σπίτι του, στις 31 Μαρτίου, αυτά που είδαν προκάλεσαν την απομάκρυνση των παιδιών από τον χώρο και την έναρξη έρευνας.

Ούρα, κόπρανα ανθρώπων και ζώων, σκουπίδια και σάπια φαγητά γέμιζαν τα πατώματα, ενώ σε κάποια σημεία του σπιτιού υπήρχαν σωροί από μπάζα. Στις φωτογραφίες από το σπίτι φαίνονται σκουπίδια και παιχνίδια πεταμένα ενώ το μπάνιο είναι ολόκληρο καλυμμένο από περιττώματα ζώων.

AP_18134765190748

Η Ρότζερς είπε πως το σπίτι έγινε έτσι από την αναζήτησή της για τον 12χρονο.

Συνελήφθη πάντως στις 31 Μαρτίου και οδηγήθηκε στη φυλακή για παραμέληση παιδιού. Η φροντίδα όλων της των παιδιών ανατέθηκε στην κρατική μέριμνα και άλλους συγγενείς.AP_18134846314607

Από τη σύλληψη της μητέρας και μετά, οι αρχές έχουν μιλήσει με τα οκτώ μεγαλύτερα παιδιά κι έχουν μάθει κι άλλες δυσάρεστες λεπτομέρειες για τη ζωή τους.

Δεν πήγαιναν σχολείο αλλά εκπαιδεύονταν στο σπίτι. Έβγαιναν έξω τόσο σπάνια που ορισμένοι γείτονες δεν ήξεραν καν πως είναι τόσο πολλά. Κάποια από τα παιδιά περιέγραψαν περιστατικά κακοποίησης που ξεκινούσαν από το 2014. Χτυπήματα, τρυπήματα, καψίματα, πληγές από αεροβόλο όπλο.AP_18134762652256

Την Παρασκευή συνελήφθη και ο Άλεν, ο οποίος οδηγήθηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο, δήλωσε αθώος και προφυλακίστηκε με εγγύηση 5 εκατ. δολαρίων.

Ο εισαγγελέας της κομητείας χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του πατέρα «σαδιστική» και τόνισε πως όλα δείχνουν πως γίνονταν βασανιστήρια στο σπίτι τους.AP_18134847538628

Η μητέρα ωστόσο έδωσε μια δική της «συνέντευξη Τύπου» τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά είχαν μελανιές και γρατζουνιές επειδή είναι παιδιά. «Δεν υπάρχουν σπασμένα οστά, δεν υπάρχουν μεγάλες πληγές, τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άλεν δήλωσε πως δεν είχε ποτέ χτυπήσει τα παιδιά του. «Θέλω η αστυνομία να ξέρει πως δεν είμαι ζώο. Δεν είμαι ένα ζώο» είπε.